РФ може воювати без виробництва техніки 3 роки: у Reuters пояснили деталі

13 лютого 2024, 16:20
У Росії є можливість продовжувати війну, не займаючись водночас виробництвом техніки протягом кількох років.
РФ може воювати без виробництва техніки 3 роки
РФ може воювати без виробництва техніки 3 роки / колаж: Главред, фото: росЗМІ, Міноборони РФ

Країна-агресор володіє великою кількістю техніки низької якості, яка зберігається на складах. На озброєнні РФ є близько 1750 основних танків, тим часом у сховищах містяться ще 4000 одиниць. Про це повідомило видання Reuters.

ЗС РФ мають можливість поставити на заміну знищеної техніки ту стару, що стоїть у сховищах. З початку вторгнення в Україну вони втратили вже понад 3 000 танків.

За словами журналістів видання, три тисячі вже втрачених танків дорівнюють довоєнному активному інвентарю Росії.

відео дня

"Москва змогла обміняти якість на кількість, витягнувши тисячі старих танків зі сховищ зі швидкістю, яка деколи могла досягати 90 танків на місяць", - повідомили у звіті Міжнародного інституту стратегічних досліджень.

Крім іншого, на озброєнні ворога також перебувають 1750 основних бойових танків, серед них:

  • Т-55 десятирічної давності
  • сучасні Т-80 і Т-90
  • тощо

При цьому оборонний аналітик Олександр Нейл все ж стверджує, що найголовніше питання полягає в тому, скільки досконалих танків, завдяки яким Росія може піти у великі наступальні операції.

Техніка росіян

Як повідомляв Главред, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" захисники і захисниці стійко тримають оборону і проводять активні дії на певних напрямках, зокрема, перемелюють ворожу техніку.

Також, у російських окупантів наростають проблеми з військовою технікою на фронті. "Залізо" у загарбників закінчується навіть швидше, ніж особовий склад. Оскільки нові танки у країни-агресора Росії вже закінчуються, їй доводиться розконсервувати ті, що випускалися в 1950-х роках.

До того ж, командир 47-ї ОМБр Дмитро Рюмшин заявив, що російські загарбники не можуть оточити або захопити Авдіївку, поки в українських військових є сили і засоби тримати оборону. За його словами, там усі поля всіяні технікою та ліквідованим складом.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти