Вирок для НАТО: Єрмак висловився про можливе вторгнення Росії в Україну

11 січня 2022, 16:49
Продовження війни в Україні або ескалація ситуації буде однією з найбільших поразок західних партнерів.
Єрмак
Андрій Єрмак / УНІАН

Якщо Росія вторгнеться в Україну це стане вироком для НАТО. За словами глави Офісу президента Андрія Єрмака, вторгнення РФ стане найбільшою поразкою для західних партнерів.

За його словами, позиція Києва полягає в тому, що обговорення питань системи безпеки в Європі має починатися з України.

В інтерв'ю британському Channel 4 глава Офісу президента зазначає, що продовження війни в Україні або ескалація ситуації буде однією з найбільших поразок західних партнерів.

"По-перше, я абсолютно впевнений, що більше 90% нашого населення залишаться і будуть захищати країну (у разі вторгнення Росії, - ред.). Якщо це станеться, це буде вироком для НАТО і великою проблемою, оскільки західні країни повинні будуть пояснити своїм людям, чому були такі довгі розмови, але напад все-таки стався", - зазначив Єрмак.

читайте такожПутін відклав вторгнення в Україну до весни-The New York Times

Можливе вторгнення РФ в Україну

20 листопада з'явилися нові дані розвідки США про можливе військове вторгнення РФ в Україну. Кремль не блефує, і залишилося зовсім небагато часу, щоб запобігти нападу на Україну, писало видання The New York Times.

Спікер Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Штати готуються до "непередбачених обставин" у зв'язку з скупченням російських військ біля кордонів України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росію чекають наслідки у разі вторгнення в Україну, але військової підтримки Києву в Альянсі не нададуть.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти