Правильний осінній раціон: як приготувати смачну і корисну кашу за 5 хвилин

18 вересня 2021, 00:51
Каша - це звичайна їжа, яка особливо потрібна організму восени.
Каша
Каша може бути смачною, головне - вміти приготувати / ua.depositphotos.com

Восени організм сильно потребує вітамінів. Тому в меню обов'язково повинні бути каші. Експерти зі здорового харчування впевнені, що ця буденна їжа приносить величезну користь організму напередодні зими і похолодань.

Як йдеться в сюжеті ТСН, каші - незамінне джерело складних вуглеводів. Однак не всі їх люблять. І тут експерти знайшли ключ до того, як зробити кашу не тільки "вимушеною", а й смачною їжею.

Експертка зі здорового харчування Лора Філіппова радить готувати цю страву в мультиварці. За її словами, крупа нагрівається не тільки знизу, але і з усіх боків, як в "бабусиній" печі. Тому вона стає дуже смачною.

Також секрет каші в тому, що її жодному разі не варто довго варити.

"Ми можемо варити протягом трьох годин, а можемо зерно залити окропом з вечора. Воно буде набухати і, таким чином, час на варіння значно зменшиться", - ділиться своїм секретом приготування лікар-ендокринолог Оксана Палладіна.

А ось дієтолог Карина Дейнеко каже, що найціннішими є гречка, пшоняна каша або пшоно і вівсяна каша. Також вона радить їсти каші до обіду. При цьому, застерігає: людям з проблемами із зайвою вагою або рівнем цукру, краще обмежити їх в своєму раціоні. Замість цього краще вживати сезонні овочі і фрукти, горіхи.

"Гарбуз, гарбузове насіння - це те, що треба включати в наш раціон. А також яблука різних сортів ", - додала Палладіна.

За словами лікаря, в раціоні необхідні продукти, що містять певну кількість жирів. Це - яєчний жовток, жирні сорти морської риби, наприклад, оселедець.

А ось для профілактики респіраторних захворювань не буде зайвим приймати квашені овочі, що містять необхідний для цього вітамін С, і сало, яке додасть відчуття ситості.

Нагадаємо, раніше міжнародна група вчених з США, Данії та Канади знайшла нові основні причини ожиріння. Дослідники стверджують, що вони зовсім не пов'язані з кількістю споживаної їжі. Вся суть в її складі.

Також раніше Главред писав, як правильно вранці нагодувати школяра. Дітям потрібні продукти, які "струшують" мозок. Зокрема, сніданок повинен складатися з цільнозернових каш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти