Складено правильний сніданок для школяра

3 вересня 2021, 00:38
У раціоні школярів обов'язково повинні бути продукти, які стимулюють когнітивні функції.
учні, школярі, діти, ГРВІ, грип

Споконвіку сніданок є найважливішим прийомом їжі в день. А ось для дітей і, зокрема, школярів - він понад усе. Про те, як правильно нагодувати дитину перед школою розповіла лікар-дієтолог Олена Соломатіна.

Вона стверджує, що перші тижні після тривалого літнього відпочинку є найбільш складними для організму. В цей час організму потрібна допомога. І, в першу чергу, це - вітамінами групи B.

"Вони є в цільнозерновому і житньому хлібі. Ще вони є в цільнозернових кашах. Ці вітаміни - "допінг" для всієї нервової системи, тому що без вітамінів групи B не відбуваються метаболічні процеси", - говорить лікар.

Також школярам необхідно регулярно вранці вживати продукти, які, так би мовити, "струшують" мозок і активують когнітивні функції.

"В першу чергу це яйця, особливо жовток з них. Справа в тому, що жовток містить холін, а це попередник ацетилхоліну. Ацетилхолін, у свою чергу, - це нейромедіатор, який забезпечує сигнал між нейронами", - підсумувала Соломатіна.

Як бачимо, нічого складного немає. Головне - дотримуватися правил і організм вашої дитини буде здоровим, а від цього безпосередньо залежать його успіхи в навчанні.

Дивіться на відео рецепт смачної вівсянки

Нагадаємо, раніше індійський дієтолог Пуджа Махіджа назвала п'ять шкідливих звичок на голодний шлунок. Вона закликала відмовитися від вживання чаю і кави відразу після пробудження і не сперечатися з близькими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти