Окупанти готують потужний ракетний удар: Сили оборони зробили попередження

3 серпня 2023, 09:50оновлено 3 серпня 2023, 10:47
2189
Речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк не виключає, що росіяни можуть скоро вдарити по Україні ракетами після останніх атак дронів.
Гуменюк, ракета
Наталія Гуменюк каже, що окупанти вивели кораблі-ракетоносії в море / колаж Главред, фото ОК "Південь" і скріншот з відео

Країна-агресор Росія може завдати ракетного удару по Україні після недавніх атак із застосуванням безпілотників-камікадзе, оскільки окупанти вивели в Чорне море ракетоносії. Таку заяву зробила речник Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Корабельне угруповання розгорнуто досить потужно-17 кораблів у Чорному морі, 1 корабель, як зазвичай, чергує в Азовському. Два ракетоносії продовжують бойове чергування-надводний і підводний, 12 ракет "калібрів", ‒ заявила офіцер.

Гуменюк не виключає, що окупаційні війська РФ можуть готуватися до нового обстрілу України ракетами, тому вивели кораблі-ракетоносії в море.

відео дня

За її словами, це може свідчити про підготовку до нового обстрілу.

"Аналіз свідчить, що після" шахедної " атаки ворог застосовує ракети, спираючись на отримані дані, аналізуючи попередню атаку. Тобто виявлення систем ППО і створення маршрутів для ракет з максимальним ураженням", ‒ сказала Гуменюк.

Ракетний удар РФ по Кривому Розі

31 Липня Росія завдала ракетного удару по Кривому Розі. Одна ракета влучила у чотириповерхову будівлю навчального закладу. Друга ракета зруйнувала секцію з 4 до 9 поверху житлового будинку.

Жителі, яким вдалося дивом вижити після удару, згадували, як відчули вибухову хвилю і як їх відкинуло в інші кімнати.

На черговий російський терор відреагував і президент Володимир Зеленський, висловивши співчуття всім, хто втратив рідних і близьких.

Як поінформував голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, станом на 19: 00 пошуково-рятувальна операція у Кривому Розі завершена. В результаті російського ракетного удару загинули шестеро людей, 75 отримали поранення.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти