РФ вдарила ракетами по житловому будинку та університету в Кривому Розі: під завалами люди

31 липня 2023, 09:20оновлено 31 липня 2023, 16:42
3190
Одна ракета влучила до чотириповерхової будівлі навчального закладу. Друга ракета зруйнувала секцію з 4 до 9 поверху житлового будинку. Виникла пожежа.
РФ вдарила ракетами по житловому будинку та університету в Кривому Розі: під завалами люди
​У Кривому Розі прогриміли вибухи / Коллаж: Главред. Фото: t.me/dmytro_lubinetzs

У понеділок, 31 липня, у Кривому Розі пролунали вибухи. Перед цим в області оголосили повітряну тривогу, а в Повітряних силах попередили про загрозу застосування балістичної зброї.

Інформацію про вибухи в місті підтвердив у Telegram голова міської адміністрації Олександр Вілкул. Він закликав нічого не знімати і не викладати у Мережу.

Голова Дніпропетровської області Сергій Лисак також по суті підтвердив вибухи в Кривому Розі, пообіцявши повідомити подробиці пізніше.

відео дня
скріншот

В МВС України заявили, що наразі на місці події працюють усі необхідні служби.

"Дотримуйтесь заходів безпеки. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги. Додаткова інформація уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Глава МВС Ігор Клименко пізніше уточнив, что росіяни атакували Кривий Ріг двома ракетами.

"Одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу. Під завалами ймовірно є люди. Працюють рятувальники та поліція", - йдеться у повідомленні в Telegram.

Друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку. Виникла пожежа.

"Станом на 10:15 одна людина загинула, за медичною допомогою звернулося 10 мешканців. Надзвичайники гасять вогонь та розбирають завалами. Там ще можуть бути люди… Рятувальні роботи тривають", - додав Клименко.

Що кажуть у ДСНС

"Зранку 31 липня росіяни завдали ракетного удару по дев’ятиповерховому житловому будинку на 4 під’їзди, де відбулося руйнування з 4 по 9 поверхи у межах одного під'їзду", - йдеться у повідомленні.

На рівні четвертого поверху зайнялася квартира на площі близько 70 м кв., наразі пожежа локалізована.

Врятовано дитину 2013 року народження. Загинула 1 особа та постраждали 15 осіб.

Також відбулося влучання в чотириповерхову будівлю навчального закладу, де сталося руйнування з 2 по 4 поверхи. Постраждали 3 особи.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець відреагував на обстріл російських окупантів.

"Кривий Ріг. Росія вкотре влучила двома ракетами по людях та їхніх будинках. Зруйновано частину дев'ятиповерхового житлового будинку та будівлю навчального закладу", - написав він у Telegram.

РФ вдарила ракетами по житловому будинку та університету в Кривому Розі: під завалами люди
РФ вдарила по житловому буднику в Кривому Розі / Фото: t.me/dmytro_lubinetzs
РФ вдарила ракетами по житловому будинку та університету в Кривому Розі: під завалами люди
Наслідки російского ракетного удару по Кривому Рогу / Фото: t.me/dmytro_lubinetzs

Реакція Зеленського на ракетний удар РФ по його рідному місту

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар по Кривому Рогу.

"Понеділок, ранок. Регіони України під обстрілами оккупантів, які продовжують тероризувати мирні міста та людей. Кривий Ріг, Херсон. Влучання у житлові будинки, навчальний корпус університету, перехрестя. На жаль, є загиблі та поранені. Під завалами можуть перебувати люди. Мої співчуття всім, хто втратив рідних та близьких через російський терор", - написав глава держави в Telegram.

За його словами, рятувальники та усі необхідні служби працюють.

"Намагаємося врятувати якнайбільше людей. Вже провів бесіди з МВС та СБУ. Заступник керівника Офісу Президента з регіональної політики Олексій Кулеба та голова ОВА займаються ситуацією. В останні дні ворог завзято б'є по містах, по центрах міст. Обстрілює цивільні об'єкти та житлові будинки. Але цей терор нас не злякає та не зламає. Працюємо та рятуємо наших людей", - зазначив Зеленський.

Дивіться відео - Зеленський опублікував кадри із Кривого Рогу після ракетного удару РФ:

РФ вдарила ракетами по житловому будинку та університету в Кривому Розі: під завалами люди
Зеленський опублікував кадри із Кривого Рогу / скриншот

Раніше керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону заявила, що російські окупанти, найімовірніше, готуються до нових обстрілів України. Зараз ворог підтягує авіацію.

"Активність тактичної ворожої авіації на південно-східному напрямку була потужною. І це говорить про те, що ворог і збирає розвідувальні дані, і може готуватися до потужних атак на майбутнє, оскільки ми спостерігаємо, що ворог і стратегічну авіацію починає підтягувати, і готуватися до певних маневрів", - розповіла вона.

Як повідомляв Главред, в ніч на 14 липня російські окупанти під час атаки на Кривий Ріг влучили у комунальне підприємство. На його території одна адміністративна будівля була знищена, ще три – понівечені. Крім цього, була потрощена спецтехніка.

Вночі 13 червня РФ також атакувала ракетами рідне місто Зеленського - Кривий Ріг.

В результаті терористичного ракетного удару російських окупантів по житловому багатоквартирному будинку у Кривому Розі Дніпропетровської області загинули 10 осіб, 28 осіб отримали поранення.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти