Піп УПЦ МП боявся патріотів: на Буковині священник не дав відспівати загиблого захисника України в храмі

1 березня 2023, 12:16оновлено 2 березня 2023, 08:14
Василь Катан на початку повномасштабного вторгнення Росії добровільно вирушив на фронт. Його довелося відспівувати на порозі церкви.
Захисника України довелося відспівувати на порозі церкви
Захисника України довелося відспівувати на порозі церкви / скріншот

У Чернівецькій області священник УПЦ МП Віталій Дуров не дозволив відспівати в храмі загиблого захисника України. Його довелося відспівувати на порозі церкви.

Інцидент стався у вівторок, 28 лютого, в селищі Забурівка. Про це повідомив український священник Роман Грищук на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, "батюшка" переживав, що проводити українського військового прийшло багато патріотів, які можуть вигнати його разом з Московським патріархатом з храму.

відео дня

Священник підкреслив, що громада чотири роки тому провела збори і перейшла в ПЦУ.

"Але священник з десятком промосковських сектантів забарикадували храм і не впускали громаду. Суспільство хотіло мирним шляхом розв‘язати проблему. Було багато судів. Всі вирішили питання на користь громади та ПЦУ. Але "батюшці" закони України не указ", - зазначив Грищук.

Зазначимо, загиблий захисник України - Василь Катан. На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він добровільно вирушив на фронт.

Як повідомляв Главред, митрополит Тульчинський і Брацлавський УПЦ МП Іонафан (він же – Анатолій Єлецьких), якому СБУ вручило підозру в держзраді, постане перед судом. Єлецьких публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Іонафану загрожує реальний термін покарання - до восьми років в'язниці.

Тим часом український президент Володимир Зеленський призупинив громадянство 13 представників УПЦ Московського патріархату.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти