Відбирають у місцевих велосипеди та молять про допомогу у Червоного Хреста: окупантам "набридло" на Харківщині

9 вересня 2022, 18:48
Росіяни відразу на декількох напрямках шукають способи безпечного виходу із зони бойових дій.
Окупант, Куп'янськ
Окупанти тбирають у місцевих велосипеди і молять про допомогу у Червоного Хреста / соцмережі

Ради контрнаступ ЗСУ на Харківщині відразу на декількох напрямках окупанти шукають способи втекти з районів можливого оточення та із зони бойових дій в цілому.

Вони намагаються втекти з області на велосипедах і моторолерах, а також звертаються до Міжнародного Комітету Червоного Хреста з вимогою вивести їх з України, повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Українські розвідники стверджують, що після початку контрнаступу Сил оборони України відразу на декількох напрямках окупаційні війська шукають способи безпечного виходу із зони бойових дій і можливих оточень.

"Рашисти з 202-го окремого мотострілецького полку, які знаходяться в Харківській області, відійшли з позицій і перемістилися в найближчу лісосмугу. Підрозділ залишився без командирів і зв'язку. Зараз телефонують рідним з проханнями зв'язатися з командуванням і з'ясувати, куди їм рухатися далі. Деякі з них просять дружин звертатися на гарячі лінії Міністерства оборони Росії і Червоного Хреста з вимогою вивести їх з території України", – зазначили в ГУР.

За даними розвідки, росіяни намагаються втекти усіма можливими способами.

"Скаржаться на потужний наступ ЗС України, відсутність боєкомплекту і техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди і моторолери. Багато військових йде пішки", - констатують в ГУР.

Контрнаступ ЗСУ в Харківській області

Армія України перейшла в контрнаступ в Харківській області. Українські війська просунулися в районі Балаклії і звільнили два села-Байрак і нову Гусарівку. Над ними встановили прапор України.

Російський пропагандист Юрій котеня заявляв, що війська РФ у Балаклії перебувають в оточенні ЗСУ.

Траса на Куп'янськ під вогневим контролем українських військ. Для окупантів склалася важка ситуація.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов 8 вересня заявив, що сили оборони України звільнили понад 20 населених пунктів у Харківській області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти