Залишилася дружина і двоє дітей: у боях за Україну загинув британський десантник-доброволець

10 листопада 2022, 09:21оновлено 10 листопада 2022, 10:34
Саймон Лінгард, який багато років прослужив у парашутно-десантному полку, пішов воювати з російськими окупантами в Україні і героїчно загинув.
Волонтер, Великобританія
У боях за Україну загинув британський десантник-доброволець / сімейний архів Лінгардів, https://ua.depositphotos.com

Британський доброволець у складі ЗСУ, Саймон Лінгард з міста Грейт-Харвуд, графство Ланкашир, загинув під час жорстоких боїв з російськими окупантами в минулий понеділок, 7 листопада. Про це повідомляє BBC.

Його рідні характеризують Саймона як "найхоробрішу людину" і "справжнього героя", який відправився воювати з російськими окупантами в Україну ‒ для того, щоб "захистити те, що він вважав правильним".

Представник Форін Офіс (британського зовнішньополітичного відомства) заявив, що максимально підтримує сім'ю Лінгарда, який загинув в Україні.

"Ми постійно в контакті з місцевою владою у зв'язку з його смертю", — додав він.

Стейсі Лонгворт, дружина Лінгарда і мати двох його дітей, розповіла BBC, що він більшу частину свого життя провів на військовій службі і багато років прослужив у парашутно-десантному полку.

Вона сказала, що "просто чекала, коли він скаже мені, що збирається піти", коли почалося російське вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в боях з російськими окупантами в Україні загинув доброволець ЗСУ з Грузії - Кахабер Гоголь.

"В Україні загинув ще один боєць-доброволець з Грузії. Каха Гоголь, ветеран абхазької війни (1992-93 роки – Главред), поїхав в Україну з Поті через два тижні після початку боїв. За попередніми даними, він загинув в Луганській області в результаті авіаудару", ‒ писали грузинські джерела.

До того білоруське видання Наша Нива повідомляло про те, що шестеро білоруських добровольців ЗСУ з полку імені Кастуся Калиновського загинули під Лисичанськом.

Як виявилося, білоруси опинилися на шляху великої колони російських військ і вступили в бій. Згодом стало відомо, що частина військових загинула, інші потрапили в російський полон.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти