З ким зібралася воювати Білорусь: майор ЗСУ розкрив задум заяви Лукашенка

2 квітня 2024, 21:11оновлено 2 квітня, 22:58
Навряд чи з республіки Білорусь найближчим часом буде наступ на Київ, проте заява Олександра Лукашенка - певний сигнал, вважає Максим Жорін.
Лукашенко, війська Білорусі
Лукашенко готується до участі у війні з Україною та Європою - Жорін / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, voentv.mil.by

Заява самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка - елемент підготовки до майбутньої участі у війні проти України та Європи. Про це заявив майор ЗСУ, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін.

У своєму Telegram-каналі він прокоментував слова Лукашенка, який сказав, що Білорусь готується до війни.

"Не думаю, що завтра буде наступ із Білорусі на Київ. Але заяви Лукашенка і оголошені після цього військові навчання слід розглядати як елемент підготовки до майбутньої участі і у війні з Україною, і у війні з Європою", - зазначив Жорін.

відео дня

Крім того, він додав, що Кремль може задіяти білорусів у війні.

"Де-факто, Білорусь давно втратила незалежність. З території цієї області Росії з перших днів запускали ракети по українських містах. Плюс Кремль завжди любив воювати "непотрібними" для Путіна людьми - від колаборантів з ОРДЛО до бурятів. Чому б не задіяти білорусів, які в уявленні РФ є абсолютно законним "ресурсом", - вважає майор.

Також Максим Жорін підкреслив, що подібна заява може бути "одним з останніх сигналів для переляканого Заходу, що варто вже зібратися і готуватися до війни".

Заяви Лукашенка про війну - головні новини:

2 квітня глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни.

"Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто. "Хочеш миру - готуйся до війни" - не я це вигадав. Це дуже правильно сказано", - сказав білоруський директор.

За його словами, у Білорусі проводять підготовку військових підрозділів і триває робота, спрямована на постачання озброєнь і техніки для підвищення боєздатності.

До слова, у березні у Лукашенка різко оголосили про перевірку боєздатності військ. У Міноборони РБ вивели свої підрозділи на навчання і поскаржилися на "загрозу НАТО".

Хто такий Максим Жорін

Заступник командира 3-ї ОШБр, командир полку "Азов" (2016-2017), майор ЗСУ, начальник Центрального штабу Національного Корпусу. З першого дня повномасштабної агресії РФ проти України, 24 лютого 2022 р., взяв участь у формуванні Київського добровольчого загону ТрО "Азов — Київ", який у березні розширився до батальйону ТрО "Азов — Київ", а згодом - окремого полку спеціального призначення ЗСУ, який пізніше перейшов до лав ССО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти