Обмеження в школі і транспорті: у МОЗ заявили про масочний режим для дітей з 12 років

29 жовтня 2021, 12:51
Дітям слід носити захисну маску при вході і виході з навчального закладу, а також у спільних приміщеннях, сказав Ігор Кузін.
школа, коронавірус
Діти повинні носити маски в громадських місцях - МОЗ / УНІАН

Діти в Україні з 12 років повинні носити маски в громадських місцях, включаючи школи, приміщення в навчальних закладах і транспорт. На заняттях дозволяється бути присутнім без масок. Для учнів 1-4 класів масочний режим не обов'язковий. Про це заявив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

У інтерв'ю виданню Гордон він розповів про те, що вже з 12 років діти повинні носити маски в громадському транспорті, а також тих місцях, де фіксується скупчення людей.читайте такожМОЗ схвалило вакцинацію дітей від COVID-19: колотимуть Pfizer у віці від 12 до 17 років

За його словами, в школі дітям також слід надягати захисні маски. Причому вони повинні бути в масках на вході і виході з установ і тоді, коли користуються загальними приміщеннями. Виняток діє для учнів 1-4 класів. На уроках можна бути присутнім без маски.

"Всі інші повинні надягати (маски, - ред.) на вході і виході з закладу освіти і під час використання загальних приміщень. Під час занять маску можна не надягати", - підкреслив Ігор Кузін.

Коронавірус в Україні

Згідно з даними на ранок п'ятниці, 29 жовтня, в Україні встановлено 26 870 нових випадків зараження COVID-19. Це найвищий добовий показник за весь час епідемії в країні. Одужало 9 784 людини. Загинули 648 осіб.

За відомостями МОЗ, в Україні залишилося всього дві області жовтої зони - Закарпатська та Кіровоградська. У червоній зоні Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська і Херсонська області. Решта регіонів в помаранчевій зоні.

Унаслідок посилення карантину та переведення міста до червоної зони, школи Києва з 1 листопада відправляться на дистанційне навчання. Причому на карантин підуть і учні молодших класів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти