"Потрібно готуватися до великих масштабів, це початок": боєць 3 ОШБр про наступ РФ

29 лютого 2024, 17:16
Захоплення Авдіївки додало окупантам сил і ейфорії для продовження наступу. У ЗСУ розповіли, чого очікувати від загарбників.
Боєць 3 ОШБр про наступ РФ
Боєць 3 ОШБр про наступ РФ / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, 53 ОМБ

Окупація Авдіївки може бути тільки початком нової наступальної операції і великої кампанії. Про це розповів боєць 3ОШБр Микола "Макар" каналу Ukrainian Witness.

За словами командира штурмової групи вийти з Авдіївки було правильно, адже Україна і так втратила вже дуже багато за час повномасштабної війни. При цьому, він переконаний, що захоплення ворогом Авдіївки - це тільки початок наступу і необхідно готуватися до інтенсивного бою в новому організованому наступі Російської Федерації.

"Початок їх якоїсь кампанії "- каже "Макар".

відео дня

Також військовий пояснив, що ЗСУ катастрофічно потребують зброї, оскільки РЕБ і дрони - це необхідність вже Сил оборони. До того ж, він дав свій короткий коментар про мобілізацію, сказавши, що люди в армії потрібні постійно.

"Потрібно готуватися до великих масштабів", - додав боєць третьої окремої штурмової бригади.

Що відомо про 3 ОШБр

З'єднання Сухопутних Військ ЗС України захищає країну з перших днів російського вторгнення у 2022 році. Створено на базі загонів територіальної оборони "Азов". Бійці 3 ОШБр вели бої на запорізькому напрямку, підкріплення з полку вертольотами дісталося до оточеного Маріуполя. Підрозділ брав участь у Херсонському контрнаступі. У 2023 році полк перетворений в окрему штурмову бригаду, яка також воювала під Бахмутом.

Ситуація на Донбас

Як повідомляв Главред, Росія кинула на захоплення Авдіївки таку кількість підрозділів окупантів, яких би хватило на захоплення відразу кілька подібних населених пунктів.

Також, російські окупаційні війська, ймовірно, мають намір скористатися відсутністю добре захищених позицій в українських військових на Авдіївському напрямку і збільшити інтенсивність атак. Про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії.

При цьому, після виведення українських військових з Авдіївки росіяни намагаються перехопити ініціативу на цьому напрямку фронту. Зараз тривають важкі бої. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо"повідомив військовослужбовець і голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти