Вночі РФ атакувала Україну дронами, спалахнули пожежі: що відомо

2 січня 2024, 06:51оновлено 2 січня, 10:03
У столиці прогриміли вибухи. У Деснянському районі горів уламок БПЛА на відкритій місцевості.
Атака дронів
Вночі РФ атакувала Україну дронами / Колаж: Главред, фото: t.me/kpszsu, ДСНС

У ніч на 2 січня в Києві була оголошена повітряна тривога, пов'язана з атакою ворожих БПЛА. Сили ППО знищили 35 російських дронів.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів про наслідки атаки.

За його словами, в Деснянському районі столиці було загоряння на території житлової забудови. Ймовірні пошкодження та наявність постраждалих уточнюється.

відео дня

Також зафіксовано падіння уламків ворожого БПЛА і в Голосіївському районі столиці.

"Станом на 04:00 у столиці внаслідок атаки ворожих БПЛА немає критичних руйнувань. Зафіксовано падіння кількох останків дронів на відкритій місцевості. Інформація про постраждалих не надходила", - повідомив Попко.

Атака Півдня України

Нічна ворожа атака на Півдні була відпрацьована максимально результативно. З вечора росіяни двома хвилями запускали дрони з паузою понад 3 години, повідомили в Силах оборони Півдня.

"Перша хвиля тривала близько години, друга – п'ять годин поспіль", - йдеться у повідомленні.

Підрозділи протиповітряної оборони збили 6 безпілотників типу "Shahed-131/136": три – на Миколаївщині (про один з них напередодні ввечері повідомляло повітряне командування); два – на Дніпропетровщині, один – на Херсонщині.

У Миколаєві уламки збитого БПЛА спровокували загоряння у гаражах, вогонь вдалося оперативно ліквідувати. Люди не постраждали.

Вночі РФ атакувала Україну дронами, спалахнули пожежі: що відомо
Наслідки атаки дронів / Коллаж: Главред, фото: t.me/SJTF_Odes

Що кажуть у Повітряних силах

У ніч на 2 січня 2024 року окупанти атакували 35 ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з мису Чауда - Крим та району Приморсько-Ахтарськ - рф.

Всі ворожі ударні БПЛА знищені силами і засобами Повітряних Сил і сил оборони України.

Знищено 35 ударних дронів
Знищено 35 ударних дронів / t.me/kpszsu

Атака Півдня України

Ночная вражеская дроновая атака на юге была отработана максимально результативно.С вечера россияне двумя волнами запускали дроны с паузой более 3 часов.

Первая волна продолжалась около часа, вторая – пять часов подряд.Подразделения противовоздушной обороны сбили 6 беспилотников типа "Shahed-131/136":3 – на Николаевщине (об одном из них накануне вечером сообщало воздушное командование)2 – на Днепропетровщине1 – на Херсонщине.

В Николаеве обломки сбитого БпЛА повлекли за собой пожар гаражей, который огнеборцам удалось оперативно ликвидировать. Люди не пострадали.

Нагадаємо, в ніч на 1 січня російські війська запустили кілька груп дронів-камікадзе "Шахед" з південного напрямку. Під ударом ворожих безпілотників виявилися Одеса, Львів і Дніпро.

Як повідомляв Главред, близько шостої ранку 2 січня в Україні оголошена повітряна тривога у низці областей - окупанти запустили крилаті ракети великої дальності типу Х-101/555/55 з бортів стратегічної авіації Ту-95МС з акваторії Каспійського моря.

"Загроза пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Всього в повітрі знаходяться 16 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС", - повідомили у Повітряних силах.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти