У НАТО відповіли на скандальну заяву про обмін території України на членство

16 серпня 2023, 07:36
1836
НАТО виключає будь-яку ймовірність про прийняття України до свого складу в обмін на часткові територіальні компроміси з країною-агресором Росією.
НАТО
У НАТО прокоментували заяву про обмін території України на членство в Альянсі / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Суверенітет і відновлення адміністративних кордонів України залишається ключовим пріоритетом як для самого Києва, так і для союзників із Заходу. НАТО виключає будь-яку ймовірність про прийняття України до свого складу в обмін на часткові територіальні компроміси з країною-агресором Росією. Про це заявив один з учасників Вільнюського саміту, який пройшов в минулому місяці, та офіційний представник Альянсу.

"Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і ми віддані досягненню справедливого і тривалого миру. Наша позиція чітка, і змінюватися не збирається", - цитує свого співрозмовника Суспільне.

При цьому співрозмовник видання зауважив, що Україні дійсно необхідні гарантії безпеки, про які було сказано під час конференції в столиці Литви. Тоді це допоможе запобігти іншим війнам на континенті, пов'язаним з імперськими амбіціями РФ.

відео дня

Скандальна заява про членство України в НАТО в обмін на здачу території

Глава канцелярії генсека НАТО Стіан Йенсен припустив, що Україна може відмовитися від деяких своїх територій, але при цьому вступити в Альянс.

"Я думаю, що рішення може полягати в тому, щоб Україна відмовилася від території та отримала натомість членство в НАТО", - цитує Йенсена видання Verdens Gang.

При цьому він акцентував на тому, що він лише припускає подібне та не стверджує, що так і буде.

Речник МЗС України Олег Ніколенко, у свою чергу, заявив, що для України розмови про відмову від територій абсолютно неприйнятні.

"Альянс, як і Україна, територіями не торгують. Свідома або несвідома участь посадових осіб НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку Росії. Натомість в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи прискорення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО", - написав Ніколенко.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав заяву Йенсена дивною. Він переконаний, що піти на територіальні поступки означає лише заохотити "глобального злочинця" та перенести війну іншим поколінням.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти