"Ми допоможемо": Зеленський закликав людей негайно залишити Донецьку область

30 липня 2022, 23:48оновлено 1 серпня 2022, 18:20
Чим більше жителів виїде з Донецької області зараз, тим менше осіб російська армія встигне вбити, зазначив президент.
Зеленський війська РФ
Зеленський закликав терміново евакуюватися з Донецької області / Колаж Офіс президента, УНІАН

Влада України зобов'язала жителів Донецької області терміново евакуюватися, людей забезпечать повним супроводом і допомогою, сказав президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення в суботу, 30 липня.

"Там (на Донбасі - ред.) сотні тисяч осіб, десятки тисяч дітей. Багато хто відмовляється виїхати, але це дійсно необхідно зробити, це рішення все одно доведеться приймати. Повірте мені", - сказав він.

Президент підкреслив, що чим більше жителів виїдуть з Донецької області зараз, тим менше осіб російська армія встигне вбити. Він закликав українців говорити із тими, хто перебуває у зоні бойових дій на Донбасі і переконувати їх у необхідності виїзду.

відео дня

"Урядове рішення про обов'язкову евакуацію з Донецької області є. Все організовується, повний супровід, повна допомога. Потрібно лише рішення від самих людей. Поїдьте, ми допоможемо. Ми не Росія, для нас кожне життя має значення, тому ми використовуватимемо будь - яку можливість", - сказав Зеленський.

читайте такожЗеленський терміново провів таємну нараду з силовиками: про що говорили і що вирішили

Війна Росії проти України на Донбасі

Військовий експерт Петро Черник раніше заявив, що ефективні удари армії України по складах окупантів РФ ускладнюють запуск їхніх планів. Але обстановка як і раніше залишається непростою. Згідно з прогнозом експерта, загарбникам знадобиться кілька днів на відновлення логістики, після чого почнеться нова хвиля битви за Донбас.

У британській розвідці вважають, що армія Росії націлилися на отримання контролю над трасою Е40, що з'єднує Донецьк з Харковом. Уздовж осі головної дороги окупанти ведуть обстріли із захопленого Ізюму Харківської області. Росіяни очікують, що контроль над дорогою забезпечить їм перевагу в подальшому просуванні в Донецькій області.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що ЗСУ з ракетними системами залпового вогню HIMARS захопили ініціативу на полі бою. Українські війська успішно б'ють по логістиці та системі військового управління російських окупантів. Наступ Росії призупинено по всіх напрямках, в тому числі, і на Донбасі.

Новини Донбасу онлайн:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти