"Ми будемо абсолютно безжальні": Україна попередила Іран про наслідки співпраці з РФ

2 листопада 2022, 18:25оновлено 3 листопада 2022, 13:55
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на інформацію, що Іран планує надати Росії зброю для війни в Україні.
Дмитро Кулеба, Іран
Україна попередила Іран про наслідки співпраці з РФ / УНІАН, Вікіпедія

Україна попередила Іран про наслідки, які торкнуться його в разі прийняття рішення про допомоги Росії. Тепер вибір залишається безпосередньо за Тегераном.

Відповідаючи на питання з приводу інформації про те, що Іран планує надати Росії ще більше ракет класу "земля-земля" і ударних дронів на початку листопада, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу заявив, що українська сторона поінформувала Тегеран про серйозні наслідки у разі прийняття відповідного рішення.

"Ми були максимально предметні, тепер крок за іранською стороною. Я говорив і повторю, коли мова йде про участь будь - якої країни в російській агресії і вбивстві наших громадян, ми будемо абсолютно безжальні у відповідних своїх діях", - заявив Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що для Ірану більш мудрим рішенням було б згортання військового співробітництва з Росією.

Участь Ірану у війні проти України

Нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Іран став співучасником військових злочинів і терактів РФ в Україні. Тільки за останній тиждень Росія завдала понад 100 ударів іранськими дронами-камікадзе по цивільній і критичній інфраструктурі української держави. Отримали поранення і загинули люди, серед них діти.

Крім того, Іран планує передати Росії балістичні ракети для вбивства українців. Російські окупаційні війська можуть отримати ракети класу "земля-земля". Їх перша партія вже готується на заводах.

У зв'язку з такими діями Ірану глава українського МЗС ініціював розрив дипломатичних відносин України з Іраном. Дмитро Кулеба зазначив, що дії Ірану повна підлість і брехня, які Україна не буде терпіти.

Разом з тим Іран рішуче заперечує інформацію про те, що Тегеран відправляє Москві зброю, включаючи військові безпілотники, для атак по українських містах. Крім того, Іран заявив про готовність до переговорів з Україною, щоб "спростувати звинувачення".

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти