Мужньо відбивали російську атаку: під Бахмутом загинули п'ятеро бійців із полку Калиновського

19 травня 2023, 17:23
Під час стрілецького бою російські окупаційні війська вдарили по будівлі, де знаходились бійці, внаслідок чого вона обрушилася.
полк Калиновського
Під Бахмутом загинули п'ятеро бійців із полку Калиновського / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pixabay.com, Вікіпедія

У тяжких боях під Бахмутом загинули п'ятеро добровольців із полку Кастуся Калиновського. Під час стрілецького бою російські окупаційні війська вдарили по будівлі, де знаходились бійці.

"Бійці батальйону "Волат" утримували позиції в Бахмуті. Наші хлопці відбивали штурм окупантів та вели стрілецький бій. По будинку, в якому знаходились наші хлопці, відпрацювала стовбурна великокаліберна артилерія ворога. Відбувся обвал будівлі. Частина наших бійців опинилась під завалами", - повідомляє пресслужба полку Калиновського.

Зазначається, що під завалами опинилися чотири бійці. Після цього друга група поїхала евакуювати поранених. Однак у момент евакуації та прикриття відходу групи загинув командир групи.

"Пізніше було відправлено третю групу для розбору завалів та евакуації тіл загиблих. Під щільним вогнем та артилерійськими обстрілами будівля була повністю зруйнована. Можливості забрати тіла героїв на даний момент немає", - повідомила речниця полку "Чабор".

Полк імені Кастуся Калиновського

Полк імені Кастуся Калиновського – білоруський полк Збройних сил України, сформований у березні 2022 року як батальйон для захисту України, а саме – міста Києва від російського вторгнення в Україну 2022 року під час російсько-української війни. Був сформований з членів тактичної групи "Білорусь", учасників "Білого легіону" та "Молодого фронту", а також інших білорусів, які раніше не входили до цих формувань. До складу формування також входить група добровольців білоруського "Чорного кота". 21 травня того ж року батальйон було реорганізовано в полк, до складу якого увійшли батальйони "Литвин" і "Во́лат".

Названо на честь Кастуся Калиновського – одного з лідерів Січневого повстання білорусів, поляків, литовців та українців проти Російської імперії у 1863 році, національного героя Білорусі, пише Вікіпедія.

Нагадаємо, у боях за Україну в Донецькій області загинув військовослужбовець 72 ОМБр Владислав Гречкосій. Свій останній бій воїн прийняв на Вугледарському напрямку. У нього залишилася дружина та півторарічний син.

Також повідомлялося, що у боях з російськими окупантами загинув житель Закарпатської області Андрій Сорохманюк. Йому було всього 27 років. Захисник України прийняв свій останній бій 11 травня 2023 року в населеному пункті Іванівське Донецької області.

Окрім того, у боях на Донеччині загинув 33-річний житель селища Затишшя Одеської області Олександр Сергійович Чайковський. Боєць захищав рідну країну від самого початку повномасштабного вторгнення РФ. Вдома у героя лишилися матір, брат, троє сестер, дружина та троє малолітніх дітей.

Дивіться відео про те, як ЗСУ системно контратакують окупантів РФ під Бахмутом:

Більше новин про загиблих захисників:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти