Мобілізацію продовжать ще на три місяці: Зеленський подав у Раду проект закону

6 листопада 2023, 11:06
216
Термін дії воєнного стану в Україні та проведення загальної мобілізації продовжать з 16 листопада ще на 90 діб.
Володимир Зеленський, ВСУ
Зеленський подав у Раду проекти законів про продовження мобілізації та воєнного стану / Колаж: Главред, фото: ОП, командування Об'єднаних Сил ЗС України

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проекти законів про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації з 16 листопада 2023 року ще на 90 днів.

Проекти законів №10211 і 10212 пропонують затвердити укази президента про продовження з 5 годин 30 хвилин 16 листопада 2023 року термін дії воєнного стану в Україні на 90 діб і продовження загальної мобілізації з 16 листопада на 90 діб.

Таким чином, найімовірніше, воєнний стан і мобілізація будуть продовжені до середини лютого 2024 року.

відео дня

Мобілізація в Україні - останні новини

В Україні найближчим часом можуть посилити мобілізацію. Однак мобілізувати до лав Збройних сил абсолютно всіх чоловіків не можна. Таку думку озвучив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, в Україні є певна кількість латентних сепаратистів, і вони непридатні для ролі захисника України.

Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний в інтерв'ю виданню Economist розповів про збільшення резерву військових в Україні. Він заявив, що в Україні повинні розширити категорію громадян, які можуть бути покликані на збори і впровадити "бойове стажування".

Військовий експерт прокоментував ідею Залужного з мобілізацією. Олександр Мусієнко вважає, що посилення мобілізації має сенс, коли буде поставлятися зброя, і коли наші партнери допоможуть нам готувати ці резерви на полігонах країн НАТО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти