Коли мобілізацію в Україні можуть посилити: військовий експерт прокоментував ідею Залужного

4 листопада 2023, 16:12оновлено 13 листопада 2023, 14:42
Олександр Мусієнко прокоментував тезу головкому ЗСУ Валерія Залужного про можливе посилення мобілізації.
Залужний, Мусієнко
Посилення мобілізації за ідеєю Залужного має сенс за однієї умови Олександр Мусієнко / колаж Главред, фото УНІАН

Посилення мобілізації в Україні матиме сенс тільки тоді, коли в потрібних обсягах буде поставлятися Західна зброя. Таку думку для порталу "ТСН" висловив військовий експерт Олександр Мусієнко.

Фахівець звертає увагу, що питання мобілізації в статті головкому ЗСУ Валерій Залужного для західного видання Economist стоїть п'ятим пунктом після попередніх чотирьох, а саме про надання озброєння Україні. Тільки після цього Головнокомандувач пише про мобілізацію з метою навчання резервів, ротацій підрозділів, які беруть участь у бойових діях та посилення українських бійців.

"Тому що посилення мобілізації і розширення категорій має сенс, коли буде поставлятися зброя, і коли наші партнери допоможуть нам готувати ці резерви на полігонах країн НАТО. Тоді це може бути. Це буде вирішуватися найближчим часом, коли буде видно, в яких обсягах нам затвердять допомогу на наступний рік, чи буде вона включати всі потреби, про які говорив головнокомандувач. Від цього буде розраховуватися хід і сценарій бойових дій", ‒ зазначив він.

відео дня

Залужний у статті стверджує, що особисто йому вистачає солдатів, підкреслив Мусієнко. Але мова йде про майбутню осінньо-літню кампанію. І нових людей слід готувати взимку, а також навчати на території країн НАТО.

"Але для того, щоб цього досягти повинна бути ясність з точки зору забезпечення нас зброєю і необхідними засобами для продовження бойових дій. Від цього надалі залежатиме питання мобілізації. Йдеться комплексно, не тільки про розширення громадян, які підлягають призову, а ще наведення порядку, усунення корупційних ризиків і так далі", — підсумував Мусієнко.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації "Центр військово-правових досліджень". Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Мобілізація в Україні

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що в Україні триває війна, яка зачепила кожен куточок нашої країни. Захисники - це не люди з металу, а тому українська держава гостро потребує мобілізаційний ресурс.

В Україні приблизно через місячний термін хочуть запустити смарт-мобілізацію, при якій людина зможе самостійно вибрати спеціальність в армії.

Народні депутати пропонують дозволити перетинати кордон усім військовозобов'язаним українським чоловікам. Втім, для цього потрібно виконати одну умову - перераховувати гроші на Збройні Сили України. Відповідний законопроєкт № 8029 зареєстрували у Верховній Раді. Його автором є народний депутат від фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти