"Хтось набрехав": результати "референдуму" РФ фальшиві - помилку помітив уважний математик

29 вересня 2022, 11:41оновлено 29 вересня 2022, 12:19
При підрахунку більшого числа бюлетенів число голосів "проти" виявилося менше, ніж раніше, підкреслив Борис Трушин.
Трушин
Борис Трушин розкрив фальсифікацію "референдумів" / Reuters

Офіційно оголошені результати "референдумів" на захоплених територіях України є сфальсифікованими, заявив учитель математики з РФ і популяризатор науки Борис Трушин.

Про це він розповів у матеріалі "Математика референдуму в "ДНР" на порталі YouTube.

Математик нагадав, що раніше росЗМІ повідомили про те, що на "референдумі" в "ДНР" було оброблено 56,85% протоколів, за входження в РФ проголосували 94,75% жителів.

Пізніше з'явилася новина про те, що за результатами обробки 82% протоколів, за входження до складу Росії проголосувало 99,06% виборців.

Грунтуючись лише на офіційно оголошених результатах "референдуму" Трушин пояснив, чому ці дані є сфальсифікованими.

Для прикладу він взяв умовну цифру в 1 мільйон учасників "референдуму". Якщо, згідно з першою новиною, з 56,85% підрахованих бюлетенів (умовні 568 500 учасників) за віддали голоси 94,75% (538 654 людини), тоді проти повинні були проголосувати 29 846 осіб, уточнив математик.

Згідно з другою новиною, після підрахунку 82% бюлетенів (умовні 820 000 учасників голосування), за віддали голоси вже 99,06% (812 292 тисячі осіб), при цьому проти тоді проголосували тільки 7 708 осіб, підрахував він.

'Хтось набрехав': результати 'референдуму' РФ фальшиві - помилку помітив уважний математик
/ Скріншот

Математик звернув увагу на те, що при підрахунку більшого числа бюлетенів число голосів "проти" виявилося менше, ніж раніше.

"Кудись поділися люди, які проголосували проти. Щось тут не так... хтось набрехав", - додав Трушин.

Референдум за захоплених територіях України

Нагадаємо, раніше так звані "громадські палати "ДНР" і "ЛНР" звернулися до своїх ватажків – Дениса Пушиліна і Леоніда Пасічника – із закликом провести "референдум" про нібито входження окупованих територій до складу РФ. В офісі президента України у відповідь підкреслили, що такі "заходи" нічого не змінять: Крим, Донецька і Луганська області – території України.

В ОП відповіли на такі плани. Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Москва придумує різні способи "заспокоєння" прихильників війни в Україні. Водночас ЗСУ роблять свою роботу-звільняють українські землі та знищують ворожі війська.

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що позиція України щодо звільнення своїх земель залишається незмінною.

"Але що, власне, сталося? Що прозвучало з того, що не звучало раніше? Наші позиції чіткі і відомі. Тільки це нас і повинно цікавити. Не те, що звучить десь. А те, що є нашим завданням: більше підтримки для Збройних сил України, більше підтримки для розвідки, більше підтримки для Сил Спеціальних Операцій, більше підтримки для Служби безпеки України, Національної гвардії, поліції, прикордонників – для всіх, хто поступово відновлює нашу територіальну цілісність", - заявив він.

У Євросоюзі пообіцяли ввести нові санкції проти РФ через намір провести так званий "референдум" на окупованих територіях України. У США і НАТО засудили плани РФ провести незаконні "референдуми".

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти