Бойовики "ЛДНР" просяться в РФ і вимагають негайно провести "референдум": у Зеленського відповіли

19 вересня 2022, 21:04оновлено 19 вересня 2022, 23:20
Пушилін запропонував Пасічнику об'єднати зусилля адміністрацій глав "ДНР" і "ЛНР" для "референдуму".
Пушилин, Путін
Пушилін і Путін / Кремль, УНІАН

Громадська палата так званої "ДНР" просить ватажка Дениса Пушиліна негайно провести "референдум" з приводу входження до складу Росії.

Глава "палати" Олексій Кофман заявив про бажання учасників "ДНР" бачити між "республікою" і Україною кордон Росії.

"Прошу главу республіки Дениса Володимировича Пушиліна і "Народну Раду ДНР" прийняти відповідне "історичне" рішення про негайне проведення "референдуму"", - сказав він.

Пізніше з'явилося відео, як Пушилін запропонував Пасічнику об'єднати зусилля адміністрацій глав "ДНР" і "ЛНР", апарати парламентів для вироблення кроків з початку підготовки до "референдуму".

Пушилін

У Зеленського відповіли на"референдуми" в ОРДЛО

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter написав, що будь-які "референдуми" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей не що інше, як фікція. Вони не вплинуть на політику України та міжнародної спільноти.

"Ru-пропагандисти закохані у "референдуми" як панацею. У мене є для них погані новини. Є глобальний консенсус і міжнародне право. Воно однозначно: Донецьк, Луганськ, Крим - це Україна. Будь-які спроби перефарбувати прапори - нічого не змінює фікція, яка не змінить нічого ні для нас, ні для партнерів", - написав він.

референдуми Подоляк

"Референдуми" окупантів

Окупант Росія переносять проведення так званого "референдуму" на окупованих районах Луганської області на невизначені терміни. Причина - атаки Збройних сил України позицій російських загарбників. Росіяни накопичують свої сили і засоби в місті Сватове. Про це заявили в Луганській обласній військовій адміністрації.

Сили оборони України проводять військову операцію в Херсонській області для звільнення своїх територій. Ворожі війська витісняються з зайнятих ними позиції. Звільняються населені пункти.

ЗСУ вдалося досягти певних успіхів і в Донецькій області. Бійці вибили окупантів з деяких позицій на Краматорському напрямку. Вдалося домогтися тактичного просування.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти