Великий обмін: Україна повернула 116 осіб з ворожого полону

4 лютого 2023, 12:18
Закінчено черговий етап обміну полоненими між владою України та кремлівськими окупантами. Із катівень ворогів звільнено 116 осіб.
Обмін полоненими
Україна повернула 116 осіб з ворожого полону / Telegram-канал Андрія Єрмака

4 лютого закінчився новий етап обміну полоненими між Україною і російськими агресорами. З ворожих катівень повернулися 116 українських бійців. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Нам вдалося повернути 116 наших людей, захисників Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших героїв", – написав чиновник.

Серед звільнених з ворожого полону: 87 бійців ЗСУ (двоє з яких – з ССО), вісім бійців тероборони, семеро − з Нацгвардії, шестеро з Нацполіції, п'ятеро – прикордонники, двоє з військово-морських сил і один – представник ДСНС.

Обмін полоненими
Обмін полоненими

Також є інформація, що вдалося повернути тіла загиблих іноземців-волонтерів - Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью, а також тіло колишнього бійця Французького іноземного легіону, який повернувся захищати Україну – Євгена Куліка.

Обмін полоненими між Україною та окупантами

На даний момент найбільший та резонансний обмін полоненими відбувся 21 вересня минулого року. Тоді із катівнів ворогів вдалося повернути 215 захисників України - у тому числі бійців, які захищали обложений Маріуполь.

Пізніше тодішній в.о. керівника Служби безпеки України Василь Малюк заявив - 200 осіб обміняли на скандального політика Віктора Медведчука - кума російського диктатора Володимира Путіна . Ця новина викликала вкрай емоційну реакцію у тамтешніх шовіністично-імперських колах.

Як пізніше стверджував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк - російський мільярдер Роман Абрамович брав участь у переговорах між Україною та Росією щодо обміну військовополоненими.

"Безумовно, Абрамович брав участь як модератор процесу. Тобто він те саме робив, що на перших турах переговорного політичного процесу", - заявив він.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти