Контрнаступ на Донеччині: ЗСУ звільнили щонайменше два населені пункти - Арестович

18 липня 2022, 16:08
1246
Українські захисники покришили позиції ворога південніше Сіверська, де зосереджені основні зусилля окупантів.
українські військові арестович
Українські військові звільнили мінімум два населених пункти в Донецькій області / колаж Генштаб ЗСУ, Офіс президента

Українські військові покришили окупантів на Донеччині. Вони так злякалися, що були змушені втекти з мінімум двох захоплених раніше населених пунктів. Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Він зазначив, що саме на цьому напрямку зосереджені основні зусилля окупантів.

"Вчора (17 липня - Главред) південніше Сіверська (Донецька область) російські війська вихопили неілюзорних люлей, залишивши два (за деякими даними) три раніше захоплених ними села ... Не менш неілюзорних люлей вихопило в бочок ізюмське наступальне угруповання", - написав Арестович.

відео дня

Він додав, що повідомлення в соцмережах про те, що російських окупантів кинуло командування і їх розстрілюють з усіх боків, пов'язано саме з вогняним ударом, який завдали їм ЗСУ.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Контрнаступ ЗСУ

На Херсонському напрямку бійці Збройних сил України продовжують просуватися, заявила начальник прес-центру сил охорони і оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, у захопленій Росією Херсонській області знаходиться близько 12-15 тисяч ворожих військових. Росіяни здаватимуться в полон силам оборони України ще до того, як ЗСУ перейдуть до контрнаступальної операції. Українська армія вже атакує об'єкти окупантів за допомогою РСЗВ HIMARS.

читайте такожРФ переходить до оборони: експерт спрогнозував терміни масштабного контрнаступу ЗСУ

Генерал-майор ВСУ Дмитро Марченко раніше заявив, що Україна звільнить окуповані території на півдні України, зокрема і анексований ще в 2014 році Крим.

Станом на 14 липня українським військовим вдалося звільнити вже 44 населених пункти в Херсонській області. Контрнаступ українських сил триває. При цьому на окупованих Росією територіях області ведеться активна партизанська війна.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти