Кількість масованих атак на Україну раптово впала: Світан назвав причину

8 травня 2024, 20:05
2114
Росіянам зараз дуже складно навіть ціль визначити, пояснив експерт.
Кількість масованих атак на Україну раптово впала: Світан назвав причину
РФ знову вдарила по Україні ракетами і Шахедами / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ДержНС

Кількість масованих комбінованих атак Росії на Україну скоротилася через гарне маскування ЗСУ важливих об'єктів, через що у РФ спостерігаються проблеми з цілевказівками. Водночас у найближчі 3-4 дні слід очікувати повторення атаки РФ, вважає військовий експерт Роман Світан.

На думку Світана, головне завдання цих атак - знищення енергосистеми України. Сама по собі атака 8 травня, за словами експерта, була стандартною.

"Ми за останні два роки в режимі розосередження навчилися уникати масового ураження ракет. Тому росіянам зараз дуже складно навіть ціль визначити, як до неї підійти. Тому що ті цілі, які не можна перемістити, покриваються засобами ППО", - пояснив Світан в ефірі 24 каналу.

відео дня

Для росіян нині взагалі велика проблема - цілевказівка, упевнений експерт.

"Грубо - легальних військових і напіввійськових цілей для росіян все менше і менше, тому РФ переходить до геноцидних, терористичних ударів по цивільному населенню. Кількість ракетних атак падає саме через низьке цілевказання", - додав він.

Водночас, зазначив Світан, сьогоднішня атака - це не остання атака протягом останніх днів.

"Я думаю, буде повтор атаки. Може, і сьогодні вночі. Тобто, протягом 3-4 діб слід бути дуже акуратними. Особливо в нічний час", - висловився Світан.

Масований удар по Україні 8 травня - головне

У середу, 8 травня, російська окупаційна армія вкотре жорстоко атакувала Харків. Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що вибухи лунали в житловому районі міста.

У ніч на 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів і ударними БПЛА по території України. Атакували зокрема й столицю - Київ. Повітряна тривога тривала понад три години.

Під удар потрапили енергооб'єкти у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій та Івано-Франківській областях.

Зокрема, РФ атакувала газосховище на Львівщині. Також ракети РФ вдарили по теплостанції в Чевроноградському районі.

У зв'язку з обстрілами Росії в Україні сьогодні, 8 травня, масово вимикатимуть світло . В "Укренерго" зазначили, що це вже п'ятий масований ракетно-дроновий удар по об'єктах енергетики, починаючи з 22 березня.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964 р., м. Макіївка Донецької області) - український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон 2014 року, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Вас також можуть зацікавити новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти