Якщо НАТО не готове прийняти Україну, нам потрібні гарантії безпеки - Зеленський

1 березня 2022, 20:36
За словами Зеленського, необхідно гарантувати територіальну цілісність, захист кордонів.
Зеленський
Володимир Зеленський / instagram.com/zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський вважає, що якщо країни-учасниці НАТО не готові приймати Україну в оборонний альянс, то потрібно виробити гарантії безпеки для Києва.

Як заявив Зеленський в інтерв'ю Reuters, це означатиме захист територіальної цілісності нашої країни.

За його словами, Київ вимагатиме юридичних гарантій безпеки, якщо НАТО закриє двері перед перспективами членства України.

відео дня

"Наші партнери, якщо вони не готові приймати Україну в НАТО... тому що Росія не хоче, щоб Україна була в НАТО, повинні виробити загальні гарантії безпеки для України", - зазначив Зеленський.

Він додав, що необхідно гарантувати територіальну цілісність, захист кордонів, особливі відносини з усіма сусідами і безпеку.

Вторгнення Росії в Україну

Президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання офіційною Москвою так званої "державності" терористичних утворень "ДНР" і "ЛНР" в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Путін разом з ватажками "ЛДНР" Пушиліним і Пасічником також підписав угоди про дружбу.

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

У свою чергу, МЗС Росії зробило заяву. У РФ назвали умови для переговорів з Україною: погодяться, якщо ЗСУ складуть зброю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти