Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів

25 лютого 2022, 13:29оновлено 25 лютого 2022, 14:03
За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну - це насправді початок війни проти Європи.
Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів
Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів/ Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський закликав російського президента Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

Також він заявив, що вторгнення Росії в Україну – це не просто вторгнення, це початок війни проти Європи. Про це йдеться у відеозверненні українського лідера.

"Хочу ще раз звернутися до президента Російської Федерації. По всій території України йдуть бої. Давайте сідати за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей", – заявив Володимир Зеленський.

відео дня

Він наголосив, що війна, яку Росія веде проти України, по суті також ведеться "проти єдності Європи, проти елементарних прав людини у Європі, проти усіх правил співіснування на континенті, проти того, що європейські держави відмовляються ділити кордони силою".

Крім цього, президент України дорікнув Заходу і зазначив, що інші держави мають більше можливостей допомогти, проте не роблять цього. Він наголосив, що такі танкові колони та авіанальоти Європа уже бачила під час Другої світової війни і багато років після того говорила "Ніколи знову".

"Але ми не бачимо, що ви збираєтеся з цим робити, як збираєтеся захищати себе, коли так повільно допомагаєте нам в Україні", – сказав він.

Він нагадав, що інші держави вводили секторальні санкції, проте російські танки все ще стріляють.

"Європа має достатню силу, щоб зупинити цю агресію. Чого далі чекати від європейських країн? Анулювання віз для росіян? Відключення від SWIFT? Повна ізоляція Росії? Відгук послів? Нафтове ембарго? Закриття неба? Сьогодні все це має бути на столі, бо йдеться про загрозу нам, усім нам, усій Європі. Ще можна зупинити агресію. Треба діяти без зволікань!", – наголосив президент України.

Він також закликав жителів інших держав виходити на вулиці і площі й закликати уряди своїх країн підтримувати Україну, а добровольців – приїжджати і захищати кордони України пліч-о-пліч з українцями.

Зеленський також звернувся до воїнів ЗСУ.

"Стійте міцно. Ви все, що у нас є, ви все, що захищає нашу державу", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Олексій Арестович розповів, які ділянки протистояння ворогу в Україні найнебезпечніші. Зокрема, поблизу Києва зараз найбільша небезпека на північному заході від столиці, в напрямку Димер-Іванків. Там тривають бої біля населених пунктів Гостомель, Ворзель, Буча.

Також повідомлялося, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на брифінгу з представниками так званих "ЛНР " і "ДНР", який відбувся 25 лютого, озвучив умови, за яких Путін погодиться на переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Він зазначив, що дя цього ЗСУ мають скласти зброю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти