Єрмак став головою президіуму Конгресу місцевих влад

29 липня 2021, 17:00
Цей орган буде відповідати за поліпшення відносин між центром і громадами.
Єрмак
Єрмак отримав нову посаду / УНІАН

Голова Офісу президента Андрій Єрмак очолив президію Конгресу місцевих і регіональних влад.

Таке рішення озвучив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час обрання голови президії Конгресу місцевих і регіональних влад на спільному з Національною радою реформ засіданні в четвер у Києві.

"Ми реалізували право президії Конгресу обрати голову. Вітаю вас, Андрій Борисович", - оголосив Тимошенко.

У свою чергу Єрмак подякував за довіру і висловив сподівання, що виконає всі завдання, які перед ними ставить президент, і що Конгрес досягне тих цілей, які були визначені з початку його роботи.

"Щомісяця вищі посадові особи України та члени Конгресу розглядатимуть пропозиції обох палат та генеруватимуть рішення шляхом законодавчих ініціатив у межах повноважень Кабінету Міністрів України. Цей механізм дуже простий і дуже ефективний",– зазначив глава Офісу президента.

Він додав, що "головною метою роботи Конгресу місцевих і регіональних влад стане реальне підвищення рівня життя кожного громадянина, задоволення потреб і захист прав українців".

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський створив Конгрес місцевих і регіональних влад у лютому цього року. Йдеться про консультативно-дорадчий орган. Конгрес повинен стати альтернативою ради розвитку громад і територій.

читайте такожУ Єрмака розповіли про переговори з Нуланд про залучення США до консультацій по Донбасу

"Відносини між центром і громадами повинні стати абсолютно новими, я б навіть сказав, якісно новими. Вони повинні бути конструктивними, прозорими і ефективними. Для цього ми створюємо Конгрес місцевих і регіональних влад при президентові України", - прокоментував Зеленський.

Конгрес місцевих і регіональних влад - що відомо

  • Конгрес - це консультативно-дорадчий орган при президентові. Його створили на заміну раді розвитку громад і територій.
  • Він складається з 2 палат. До першої входять місцева влада, голови ОТГ та районних рад, до другої – голови обладміністрацій та облрад.
  • Конгрес є "майданчиком при президентові", який має об'єднати законодавчу та виконавчу владу та організації місцевого самоврядування.
  • Його називають зразком двопалатного парламенту.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти