Експерт розповів, чому Росії вдалося захопити Крим

19 березня 2021, 03:50
Росія десятиліттями перетворювала Україну на сателіт своєї держави, сказав Семен Кабакаєв.
Крим, Україна
Росії вдалося за допомогою "м'якої сили" вплинути на українців у Криму - експерт / УНІАН

Стратегія Росії після відновлення незалежності України полягала в тому, щоб утримати українську державу у фарватері свого впливу. За допомогою гуманітарної політики Москві вдавалося досягти своєї мети, тоді як в Україні до 2014 року не було політичного курсу, спрямованого на інтереси своєї держави. Росіяни за допомогою "м'якої сили" провели у Крим низку спеціальних операцій, які дозволили анексувати півострів, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 волонтер, координатор проекту Стоп Терор Семен Кабакаєв.

"Протягом десятиліть з моменту відновлення незалежності України Росія прийняла стратегію і робила в Україні все, щоб зробити нашу державу своїм сателітом. Фактично їй це успішно вдавалося. На цьому рівні відпрацьовувалися церква, знищення мови, культури, викривлення історії. Йшла інформаційна війна - ми бачили, які були телеканали, які на них були спікери і що вони намагалися довести про дружбу з Росією", - сказав він, додавши, що на території України до 2014 року не було української політики, а плацдарм для окупації Криму вже давно було підготовлено.

Зокрема, волонтер акцентував увагу на тому, що російські спецслужби провели спеціальни операції, які дозволили анексувати Крим. В результаті таких дій низка військовослужбовців, а також керівний склад Генштабу і Міністерства оборони, перейшли на бік Росії.читайте такожПутін висловився про анексію Криму і "щедрі подарунки"

"У мене багато друзів-військових, ми аналізували ці події. Наприклад, найбільша у Криму тридцять шоста бригада фактично спалила паспорти і перейшла на бік Росії, 501-й батальйон так само перейшов. Зраджували керівники на найбільших посадах, які були призначені Генштабом і Міноборони. Це сталося за рахунок "м'якої сили", про яку говорив Путін. До цих людей приїжджали козаки з Росії, люди, з якими вони служили раніше або дружили, обіцяли їм гроші, нові посади - і ті зраджували і переходили. Майже усі українські підрозділи були дезорієнтовані за рахунок проведення спецоперацій, які робили ГРУ і ФСБ", - підкреслив Семен Кабакаєв.

Повернення Криму в Україну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти