Двоє агресорів після першого обміну ще раз потрапили в полон ЗСУ

17 лютого 2023, 07:59оновлено 17 лютого 2023, 09:22
Омбудсмен ради Дмитро Лубинець каже - солдатів і офіцерів, які повертаються з полону, Російський генералітет відразу ж повертає назад на фронт.
ВСУ, шеврон
Двоє агресорів після першого обміну ще раз потрапили в український полон-омбудсмен / Колаж фото УНІАН

Двоє бійців армії російських агресорів - Олександр Фоменко та Руслан Вальяшин - вже вдруге потрапили в полон до воїнів ЗСУ. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив уповноважений Ради з прав людини (омбудсмен) Дмитро Лубинець.

За його словами, Фоменко і Вальяшина вже повертали в країну-агресор в рамках обміну полоненими.

Лубинець особливо напирав на те, що солдатів і офіцерів, які повертаються з полону, російський генералітет відразу ж повертає назад на фронт. І це може свідчити про шалений брак досвченої живої сили в окупантів.

Лубинець також зазначив, що проводити переговори з державою-агресором щодо обміну полоненими дуже складно, проте процес не зупинявся. Крім того, омбудсмен анонсував ще порцію позитивних новин з приводу обміну.

Обмін полоненими

16 лютого відбувся великий обмін полоненими між Україною і Росією. Додому повернулися 100 українських воїнів і один цивільний.

Як повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак, серед звільнених військових-нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них-захисники Маріуполя, включаючи 63 воїна з "Азовсталі".

До того, 4 лютого закінчився новий етап обміну полоненими між Україною та російськими агресорами. З ворожих катівень повернулися 116 українських бійців.

Серед звільнених з ворожого полону: 87 бійців ЗСУ (двоє з яких – з ССО), вісім бійців тероборони, семеро − з Нацгвардії, шестеро з Нацполіції, п'ятеро – прикордонники, двоє з військово-морських сил і один – представник ДСНС.

Інші новини про війну між Росією та Україною:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти