Колишній політв'язень Москви Афанасьєв трагічно загинув на фронті

21 грудня 2022, 19:38
Дружина Афанасьєва Людмила також підтвердила цю інформацію, але його мати зазначила, що командування не повідомляло їй про загибель сина.
Геннадій Афанасьєв
Геннадій Афанасьєв / facebook.com

Український кінорежисер Олег Сенцов повідомив, що колишній політв'язень Кремля Геннадій Афанасьєв загинув на фронті, захищаючи Україну від російських загарбників.

"Захищаючи свою країну, на фронті загинув колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв. Вічна слава Герою!",- написав він у Facebook.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Ахтем Чийгоз також повідомив у коментарі "Крим. Реалія", що Афанасьєв загинув під Білогорівкою в Луганській області. Він зазначив, що колишній політв'язень воював у складі 130-го батальйону ТРО 241-ї бригади.

Дружина Афанасьєва Людмила також підтвердила цю інформацію.

При цьому його мати зазначила, що командування не повідомляло їй про загибель сина.

Геннадій Афанасьєв - що про нього відомо

У травні 2014 року після незаконної анексії Криму російська ФСБ затримала Афанасьєва в Сімферополі.

Його звинуватили в нібито підготовці терористичних актів.

Афанасьєв був одним з обвинувачених у справі так званих "терористів групи Сенцова". Кремлівський режим засудив політв'язня до 7 років позбавлення волі.

Однак через два роки в результаті обміну його повернули в Україну.

Як повідомляв Главред, захищаючи Україну від російських окупантів загинув воїн-доброволець Дмитро Стасовський. Батько загиблого Юрій служив разом з сином. Саме він забирав тіло героя з-під обстрілів.

Крім того, в бою з російськими окупантами загинув журналіст InfoCar і захисник України Микола Рачок - він поїхав на війну з самого початку повномасштабного вторгнення.

Також повідомлялося, що в боях за Україну трагічно загинув 26-річний артист балету Національної оперети України Вадим Хлупянець. Хлопець героїчно захищав нашу країну від російської навали на Бахмутському напрямку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти