Б'ють десятками ракет: РФ полює за Storm Shadow і бомбить авіабази ЗСУ — FT

17 серпня 2023, 11:52
446
Москва запустила десятки ракет далеко на західні регіони України, націлившись на авіабази ЗСУ.
Су-24М, Storm Shadow SCALP
Літаки ЗСУ оснащені ракетами Storm Shadow / Колаж Вікіпедія, скріншот YouTube

Російські окупанти намагаються знищити авіабази, злітно-посадкові смуги, а також центри підготовки пілотів і винищувачі, які б'ють по позиціях РФ крилатими ракетами Storm Shadow і SCALP.

"На цьому тижні Москва запустила десятки ракет далеко на західні регіони України, націлившись на авіабази, злітно-посадкові смуги і центр підготовки пілотів, які знаходяться на відстані до 1000 км від лінії фронту", - йдеться в матеріалі британської Financial Times.

Відзначається, що згідно з офіційними даними тільки у вівторок було випущено 28 крилатих ракет РФ, 16 з яких були перехоплені.

відео дня

Британські журналісти пишуть, що ЗСУ під час ударів по об'єктах розташування українських ВПС, спішно передислокують критично важливе озброєння і кваліфікований персонал.

Уточнюється, що пілоти ЗСУ постійно курсують між десятками місцевих авіабаз і комерційних аеропортів.

"Щоб уникнути ударів, Україна зараз спішно переносить з місця на місце критичне озброєння і кваліфікований персонал", — йдеться в публікації.

Раніше повідомлялося, що ескадрилья Су-24 ЗСУ може бити ракетами Storm Shadow. Російські окупанти намагаються завдавати ударів по аеродрому в Старокостянтинові, прагнучи знищити авіацію ЗСУ, здатну нести далекобійні ракети Storm Shadow (SCALP).

Нагадаємо, у РФ поскаржилися на удар Storm Shadow по рембатальйону окупантів. У тимчасово окупованому Криму було завдано ракетного удару по ремонтному батальйону Міноборони Росії в Красногвардійському районі. Внаслідок атаки було поранено щонайменше 6 російських окупантів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти