Битимуть до останнього дня війни: Арестович розповів, коли припиняться ракетні удари по Україні

19 квітня 2022, 13:00оновлено 19 квітня 2022, 13:46
1303
Не варто плекати жодних ілюзій та ігнорувати повітряну тривогу. Коли лунають сирени, потрібно йти в укриття або хоча б дотримуватися правила двох стін.
ракета, дитячий майданчик
Щонайменше місяць українським містам загрожують ракетні удари / Фото УНІАН

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Україні немає безпечних місць. Окупанти завдаватимуть ракетних ударів до останнього дня війни. Причому ракет у країни-агресора ще сотні.

Арестович закликав не плекати жодних ілюзій та не ігнорувати повітряну тривогу. Коли лунають сирени, потрібно йти в укриття або хоча б дотримуватися правила двох стін будинку.

За словами радника глави ОП, у Росії є ще багато ракет. При цьому росіяни переважно використовують ракети повітряного базування, які Україна передала їм за результатами Будапештського меморандуму.

"У цьому полягає гірка іронія. І таких ракет у них - ще сотні", - сказав Арестович в ефірі телемарафону.

Він припустив, що частина ракет Росія все ж таки, ймовірно, залишить для "страшної" війни з НАТО, але щонайменше місяць українським містам загрожують ракетні удари.

Що таке правило двох стін

У разі ракетного удару від небезпеки вас повинно відокремлювати не менше двох стін, тому що одна, імовірно, зруйнується від удару, а в другу полетять уламки стіни, віконного скла тощо.

Тому безпечніше ховатися в місці, розташованому за другою від фасаду несучою стіною. Зазвичай таким умовам відповідають тамбур, коридор або передпокій.

Битимуть до останнього дня війни: Арестович розповів, коли припиняться ракетні удари по Україні

Нагадаємо, військовий експерт Агіль Рустамзаде також вважає, що загроза ракетних ударів на всій території України зберігатиметься ще довго. У Росії виявилося більше ракет, ніж всі очікували.

Як повідомляв Главред, Російська Федерація розглядає питання про застосування проти Києва ядерної зброї. Як заявив полковник СБУ Михайло Притула, вже є ракета, яка спрямована в бік української столиці.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти