"Бойові буряти" Путіна попалися на грабежах і тортурах українців: названо імена мародерів

5 травня 2022, 21:34
Правоохоронці перевіряють цих осіб також на причетність до скоєння інших військових злочинів на території України.
'Бойові буряти' Путіна попалися на грабежах і тортурах українців: названо імена мародерів
Прокуратура оголосила в розшук мародерів РФ / Facebook / VenediktovaIryna

Правоохоронці встановили військовослужбовців російської в/ч 46108, які порушили закони і звичаї війни. Це Баясхалан Шультумов і Павло Аганаєв.

Як розповіла генпрокурор Ірина Венедиктова, до такого висновку дійшли співробітники прокуратури спільно з СБУ та Департаментом спецрозслідувань Нацполіції.

"За даними слідства, на початку березня 2022 року в тимчасово окупованому селі Бузова Бучанського району вони незаконно увірвалися в приватний будинок, де переховувалися від звірств загарбників відразу кілька сімей. Військові РФ погрожували цивільним вогнепальною зброєю та фізичною розправою. Серед потерпілих навіть жінки і діти. А чоловіків вони били прикладом автомата, руками і ногами", - повідомили в ОГП.

Відомо, що, крім знущань, військові армії мародерів забрали у людей 60 тисяч доларів грошових заощаджень. Правоохоронці перевіряють цих осіб також на причетність до скоєння інших військових злочинів на території України.

читайте такожКатував і розстрілював беззбройних зі зв'язаними руками: названо ім'я бучанського ката

Що відомо про бучанського ката

Підозрюваний Колоцей народився і виріс в білоруському місті Мозирі. Довгий час займався єдиноборствами, виступав на локальних змаганнях. У своїх соцмережах вказує, що потім переїхав до Росії, зокрема, до Москви.

За даними прокуратури, Колоцей має відношення до підрозділу Росгвардії. Разом з іншими підрозділами російських окупантів він вторгся на територію України, стверджують українські правоохоронці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти