99% вакцинованим вдається уникнути реанімації: епідеміолог пояснив, як щеплення рятує від смерті

20 листопада 2021, 11:23оновлено 20 листопада 2021, 16:07
Лікар підкреслив, що багато що залежить від того, яка кількість вірусу потрапить до організму, а засоби індивідуального захисту здатні знизити цей "удар".

коронавірус
99% вакцинованим вдається уникнути реанімації / УНІАН

Вакцина проти COVID-19 досить добре захищає людину від тяжкого перебігу хвороби і може запобігти її госпіталізації, тим більше потрапляння в реанімацію, заявив доктор медичних наук, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Володимир Широбоков.

В інтерв'ю УНН він сказав, що у вакцинованих громадян COVID-19, як правило, протікає в легкій формі, тому вакцинацію від коронавірусу можна порівняти з захистом життя. За його словами, 99% вакцинованим вдається уникнути реанімації в разі зараження.

Водночас Широбоков звернув увагу на те, що багато в чому хід хвороби залежить від того, яке вірусне навантаження отримав організм. Бо накопичення вірусу в респіраторному тракті людини – як у вакцинованого, так і не у вакцинованого - досить високе.

"Тому і вакциновані також є джерелом передачі вірусу", - підкреслив лікар.

Широбоков додав, що виходячи з вищесказаного, користуватися засобами індивідуального захисту повинні всі без винятку.

"Та ж маска - вона захищає десь на 50%", - сказав медик.

Він уточнив, що багато що залежить від того, яка кількість вірусу потрапить в організм, а засоби індивідуального захисту здатні знизити цей "удар".

Раніше йшлося про те, що найбезпечнішою вакциною від коронавірусу для вагітних є Pfizer. Вона була протестована повною мірою, сказав головний санітарний лікар України і заступник голови МОЗ Ігор Кузін.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти