StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Перетворити СБУ на "Службу Божу України": Бенюк запропонував реформувати спецслужбу

4 грудня 2023, 14:11оновлено 4 грудня 2023, 16:15
Легендарний артист і директор Київського театру на Подолі Богдан Бенюк висловив своє прагнення стати керівником Служби безпеки України.
СБУ, Бенюк
У Богдана Бенюка є своя концепція реформи СБУ / колаж Главред, фото УНІАН та СБУ

Легенда українського театру і кіно Богдан Бенюк відзначився несподіваною заявою - мовляв, він хоче стати керівником Служби безпеки України. І її, мовляв, треба перетворити на "Службу Божу України". Про це Бенюк розповів в інтерв'ю українському телеведучому Олексію Суханову.

"Я б хотів очолити СБУ. Перетворив би її на "Службу Божу України". Якщо ми не будемо виховувати цих курсантів в національній свідомості і в любові до України, то ми виховаємо дуже хороших фахівців-зрадників", – сказав артист.

Бенюк також зазначив, що говорити українською мовою повинні люди, які займають державні посади.

відео дня

"І ми розуміємо, що чиновники, засоби масової інформації, армія, присягу вони читають якою мовою? Далі дитячі садки, покоління нові обов'язково повинні говорити на роботі, як і в театрі українською мовою, адже це державна установа", – додав він.

Суханов також запитав Бенюка про недавній мовний скандал за участю екснардепа Ірини Фаріон (артист зайняв її позицію в конфлікті).

"Навіщо ми з тобою мудрі люди будемо обговорювати, що баба бабі сказала?",- відповів Бенюк і додав, що Фаріон знає особисто (обидва вони перебувають у партії "Свобода"), тому довіряє їй.

"Я б хотів, щоб я і ти працювали в СБУ. У нас і так дуже багато зрадників, які сидять тут в Україні по сьогоднішній день. Їх величезна кількість", - підсумував Бенюк.

Скандальні висловлювання Фаріон

Нагадаємо, нещодавно Фаріон зашкварилась нахабним "наїздом" на російськомовних українських захисників. Фаріон каже, що російськомовні захисники України повинні називати себе не українцями, а росіянами.

Після цього Фаріон поставили на місце і пригрозили в'язницею. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець звернувся до Нацполіції та СБУ після скандальних заяв Ірини Фаріон.

Після висловлювань Фаріон військові були розгнівані і накинулися на неї. Однак мовознавець не знайшла нічого кращого і поскаржилася ОП на військових. Вона закликала покарати військових, які нецензурно" послали " її після зауважень щодо спілкування російською мовою на службі.

У Львові багато студентів збунтувалися проти Фаріон і зажадали її звільнення. 15 листопада стало відомо про те, що СБУ відкрила справу на Фаріон. Її підозрюють за 4 статтями.

Скандальну Фаріон за статтею звільнили з Львівської політехніки. Приводом звільнення стало порушення 41 статті Кодексу законів про працю. У Міносвіти підтвердили, що ректор вже підписав заяву на звільнення.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти