Історичне рішення України на Євробаченні позначиться на іміджі української мови - Путінцев

22 травня 2021, 16:06оновлено 22 травня 2021, 19:49
Україна зможе звернути увагу Європи на свою музику і образ культури, вважає Денис Путінцев.
Денис Путінцев
У Європі знайдуться люди , які вивчатимуть українську мову після Євробачення - Путінцев / УНІАН

Після Євробачення і виступу групи Go-A українською мовою у Європі ймовірно знайдуться люди, які зацікавляться українською мовою. Вперше в історії виступів України на фестивалі було прийнято рішення поїхати з піснею не англійською і це стало правильним кроком. Виступ допоможе звернути увагу європейських країн на українську музику і культуру. Про це заявив продюсер, творець компанії STARBOM.COMpan Денис Путінцев.

У чаті на Главреді, відповідаючи на питання про те, чи змусить творчість групи Go-A європейців вивчати українську мову, він сказав, що масового явища вивчення української не буде, проте ймовірно знайдуться ті, кого це зацікавить. Рішення виступати українською вперше в історії було правильним і оригінальним.

"Це навряд чи буде повальне захоплення українською мовою, але хтось точно захопиться. Адже це вперше за всю історію участі України у Євробаченні конкурсна пісня повністю виконується українською мовою, без англійської. Це круто. Та й було б неорганічно, якби "Шум" співали б ще й англійською", - сказав продюсер.читайте такожУкраїна може перемогти на Євробаченні-2021, але не зрозуміло, що ми будемо з цим робити - Денис Путінцев

Також він додав, що тема про Чорнобиль в кліпі музикантів на пісню Шум також допоможе Україні звернути увагу на музику і культуру нашої країни.

"Згадайте також "Чорнобильську історію" кліпу на пісню "Шум". Чорнобиль - це нездоровий символ України, але завдяки йому ми зможемо звернути увагу на нашу автентичність і силу, яка живе всупереч усьому і в нас, і в українській музиці", - підкреслив Денис Путінцев.

Музичний конкурс Євробачення

  • Євробачення - музичний фестиваль Європи, який проводиться щороку з 1956 року. Це один з найпопулярніших пісенних конкурсів у світі, аудиторія якого налічує до 600 мільйонів чоловік.
  • Фінал Євробачення пройде 22 травня у Роттердамі. Україну представляє група Go-A.
  • За перемогу на конкурсі борються 26 країн. Півфінали Євробачення пройшли 18 і 20 травня. Згідно з результатами, у фіналі опинилися 20 країн, серед яких Україна, Росія, Норвегія, Ізраїль, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія, Албанія, Сербія, Болгарія, Молдова, Португалія, Ісландія, Сан-Марино, Швейцарія, Греція та Фінляндія.
  • Не проходять відбір топ-5 країн – Великобританія, Італія, Німеччина, Іспанія і Франція. Нідерланди на правах господаря конкурсу цього року автоматично потрапляють до фіналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти