StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли краще поливати розсаду, щоб отримати багатий врожай: вранці чи ввечері

29 травня 2024, 05:54
3780
Дізнайтеся секрети правильного поливу розсади, щоб виростити здорові та міцні рослини, які порадують багатим врожаєм.
Коли краще поливати розсаду, щоб отримати багатий врожай: вранці чи ввечері
Коли поливати розсаду - кращий час доби / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Правильний полив рослин має вирішальне значення для підтримки їх здоров'я, особливо коли вони проростають з насіння. Враховуючи природні ритми і фізіологію рослин, важливо з'ясувати, коли найбільш ефективно поликати розаду.

Радимо також прочитати матеріал: Яка помилка під час поливу рослин може їх вбити: мало хто про це здогадується.

Коли краще поливати розсаду помідорів уранці чи ввечері

Розсаду, та й будь-які молоді рослини, слід поливати вранці і тільки вранці. Особливо це стосується ніжних тропічних рослин, таких як помідори або перець, які мають тенденцію перезволожуватися, якщо ґрунт залишається вологим занадто довго, пише Tiny Garden Habit.

відео дня

Поливати рослин вранці - це, без сумніву, найкращий час доби. На найфундаментальнішому рівні це пов'язано з впливом сонця на ваші рослини, незалежно від того, чи знаходяться вони в приміщенні, на відкритому повітрі, в прохолодному кліматі чи в теплі.

Більшість рослин перебувають у стані спокою протягом ночі. Перебуваючи в стані спокою, рослини не поглинають воду і не здійснюють фотосинтез. Полив вранці означає, що ґрунт може рівномірно насититися, і поки ґрунт прогрівається ранковим сонцем, він не пересихає.

Крім того, вранці вологість на землі вища, особливо навесні. Це означає, що вода менше випаровуватиметься.

Чи можна на ніч поливати розсаду

Полив у вечірній час має свої переваги, але це не варто робити постійно. Поливаючи рослини ввечері, ви, по суті, змочуєте ґрунт, поки ваша розсада спить. Це якраз і призводить до втрати води.

Плюси поливання розсади на ніч:

  • Може допомогти оживити сухий ґрунт після літньої посухи;
  • Холодний ґрунт можна зігріти, якщо залишити повні відра на весняному сонці вдень і використовувати теплу воду ввечері.

Мінуси поливання розсади на ніч:

  • Полив у вечірній час взимку може призвести до промерзання ґрунту та коріння рослин;
  • Полив глинистого ґрунту або вологоутримуючого ґрунту у вечірній час призведе до надмірного поливу рослин і може спровокувати розвиток грибкових хвороб;
  • Вечірній полив - це марна трата води, оскільки вода просто стікає, перш ніж рослини прокинуться вранці.

Як правильно поливати розсаду

Багато садівників говорять про те, що не можна поливати водою листя рослини, потрібно поливати землю, а не саму рослину. Адже є багато рослин, які дуже сприйнятливі до сонячного опіку, явища, яке викликають краплі води, що залишаються на листі. Вони діють як лінза і посилюють дію сонячного тепла. Це призведе до висихання листя та спричинить появу коричневих або сірих плям на листі рослин та овочів.

Однак це скоріше виняток, ніж правило, і більшість рослин не постраждають від сонячного опіку в результаті поливу листя. Ба більше, багато рослин отримає від ранкового поливу користь. Однак це не означає, що можна поливати листя, оскільки набагато більш поширеною проблемою є грибкова інфекція.

Спори грибка найкраще приживаються на вологих, пошкоджених листках. Полив листя підвищує вологість, а в другій половині дня, коли стає тепліше, створюються ідеальні умови для розвитку грибкових хвороб.

Інший недолік поливу листя полягає в тому, що ви просто витрачаєте воду. Єдиний спосіб гарантувати, що ви не втратите воду через випаровування, — це поливати розсаду біля коріння та уникати розпилення.

Що відомо про Tiny Garden Habit?

Tiny Garden Habit — це сайт, присвячений садівництву. Міжнародна команда експертів, об'єднаних пристрастю до садівництва, діляться своїми порадами щодо догляду та вирощування рослин. також у них є свій YouTube-канал.

Мета Tiny Garden Habit - "задокументувати все, що ми дізналися, і поділитися нашими помилками, щоб, сподіваюся, ви їх уникнули. Садівництво – це набагато більше, ніж просто саджання насіння в землю".

У цьому блозы можна дізнатися про:

  • Облаштування грядок;
  • Методи копання та використання ґрунту;
  • Компостування грунту;
  • Висадка розсади і її підтримка;
  • Догляд за рослинами, полив, прополка;
  • Ефективне зберігання в погребі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти