В Україні розкрили плани щодо появи авіації НАТО над Кримом

10 лютого 2021, 15:34
Україна продовжує дотримуватися курсу на інтеграцію до НАТО, зазначив Владислав Криклій.
Кабмін
У Кабміні заявили, що НАТО повинні підтримати Україну в моніторингу ситуації вздовж кордонів з РФ / Reuters

Північноатлантичному альянсу слід підтримати Київ у питанні моніторингу повітряної ситуації вздовж кордону з РФ. Для цього Україна пропонує НАТО задіяти в процесі проведення своїх повітряних операцій, що включають перекидання військ, повітряний простір в Сімферопольському районі польотної інформації, заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, повідомляє пресслужба відомства.

Під час перемовин із заступником секретаря НАТО з питань оборонної політики і планування Патріком Тернером він заявив, що мова йде про повітряний простір над суверенною територією української держави і над відкритими водами Чорного моря. Обслуговування цієї зони забезпечено Україні міжнародними угодами.

"Україна дотримується обраного курсу на інтеграцію до євроатлантичної системи колективної безпеки. Одним з важливих напрямків такої інтеграції є участь України в програмі НАТО з обміну даними про повітряний рух. У сучасних умовах важливо посилювати контроль цивільного повітряного руху і реагувати на кризові ситуації в районі Чорного моря і зони АТО", - сказав Криклій.

Також він додав, що Київ, беручи до уваги оновлені вимоги Європейського агентства авіаційної безпеки з питання забезпечення безпеки польотів в Сімферопольському РПІ і скасування США обмежень на польоти у цій зоні, пропонує використовувати район повітряного простору для військових операцій Альянсу.читайте такожЕксглава розвідки заявив про серйозну загрозу військових приготувань Росії у Криму

"Ми пропонуємо використовувати цю частину повітряного простору для повітряних операцій НАТО щодо транспортування військ, обладнання, вантажів тощо. Сподіваємося на підтримку НАТО в моніторингу повітряної ситуації вздовж кордону з Росією", - підкреслив Криклій.

Інтеграція України до НАТО

  • Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню Axios раніше заявив, що Україна перебуває в трагічній ситуації через війну з Росією на Донбасі і анексію Криму. Тому він хотів би запитати у президента США Джо Байдена про те, чому Україна досі не у НАТО.
  • Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг 9 лютого заявив, що двері НАТО для України відкриті, однак для інтеграції до колективного блоку безпеки держава повинна зосередитися не реалізації необхідних реформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти