У НАТО обнадіяли заявою щодо членства України в Альянсі

9 лютого 2021, 19:54
Генсек Єнс Столтеберг запевнив, що двері НАТО для нашої країни залишаються відкритими, але потрібно зосередитися на проведенні важливих для країни реформ.
Столтенберг
Столтенберг назвав терміни вступу до НАТО / REUTERS / Francois Lenoir

Генсек НАТО Єнс Столтенберг завив про те, що нашій країні потрібно сконцентруватися на реформах, які наближають її до членства в Альянсі.

Як нагадав Столтенберг на пресконференції з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем в Брюсселі у вівторок, 9 лютого, в 2008 році на Бухарестському саміті НАТО прийняв рішення про те, що Україна в майбутньому стане членом Альянсу, але Київ має зосередити всі свої зусилля на проведенні реформ.

"Ми підтримуємо це рішення і всі рішення цього саміту. Але фокус зараз повинен зберігатися на реформах. І я вітаю чіткий меседж прем'єр-міністра про необхідність продовження реформ, щоб переконатися, що Україна має демократичний, політичний контроль над своїми оборонними інститутами та збройними силами, продовжує боротьбу з корупцією і зміцнення демократичних інститутів", - сказав Столтенберг.

читайте такожЗеленський звернувся до Байдену з питанням про НАТО і попросив допомоги

За його словами, проведення реформ не тільки є "хорошим для України", а й наближає її до членства.

При цьому Столтенберг "не може назвати конкретної дати (вступу України - ред.)", але може запевнити, що "ми будемо підтримувати євроатлантичні прагнення України та підтримувати шлях України до НАТО".

Генсек НАТО підкреслив, що питання розширення Альянсу і політики відкритих дверей буде обговорюватися на саміті лідерів НАТО в Брюсселі, а також буде в центрі проєкту про майбутнє НАТО на наступне десятиліття.

"Двері НАТО залишаються відкритими", - підсумував Столтенберг.

Членство України в НАТО - про що йшлося раніше:

  • НАТО захистить Україну від інтервенції, заявив американський військовий, капітан 1-го рангу, керівник Антитерористичного центру НАТО в Туреччині, начальник штабу військової місії зв'язку НАТО в Москві, представник НАТО в РФ Гаррі Табах. За його словами, на Донбасі армія США діяла б інакше.
  • В Альянсі розкрили небезпека Росії. У НАТО заявили про провальні спроби залучення Росії до співпраці.
  • У НАТО розповіли, як протистоятимуть РФ у Чорному морі. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг зробив нову заяву з приводу протистояння НАТО і РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти