Зеленський звернувся до Байдена з питанням про НАТО і попросив допомоги

1 лютого 2021, 09:30
Україна хоче бути рівноправним членом Альянсу, підкреслив президент.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський прокоментував взаємини з новою американською адміністрацією та оцінив перспективу євроатлантичної інтеграції України.

В інтерв'ю американському виданню Axios він висловив сподівання, що при новообраному президентові Джо Байдені Україна і США увійдуть у новий етап відносин, що посилить безпеку України.

"Я щиро бажаю Джо Байдену успіху з усіма викликами, які перед ним поставлені. Що стосується України, я б хотів, щоб ми увійшли в новий етап і стали на новий шлях. Президент Байден говорив, що він турбується і продовжить турбуватися і працювати заради безпеки в Європі.

Для нас це важливо, тому що безпека в Європі - це про нас. На сході України триває війна, триває агресія Російської Федерації, анексія Криму. Тому я хотів би, щоб США і зокрема президент Байден, який дуже знайомий з Україною, допомогли нам вийти з цієї по-справжньому трагічної ситуації", - підкреслив глава держави.

Водночас, відповідаючи на запитання журналіста, що саме Україні потрібно від США, президент подякував США за надану допомогу.

"Але якщо ми, українці, і Україна хочемо бути рівноправним членом Альянсу, рівноправним членом НАТО ... Це одне з найважливіших питань безпеки-тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. У такому випадку у мене є дуже просте запитання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?", - запитав він.

Також Зеленський додав, що якби Україна була членом НАТО, то на сході України, на Донбасі не було б ескалації.

"Зараз захищаємо Європу. Ми вдячні Європі за її допомогу, за санкції. Ми вдячні Сполученим Штатам. Санкції важливі, але санкціями ви не можете повернути людських життів", - додав глава держави.

читайте такожЯкими будуть відносини України і США при Байдені

  • Нагадаємо, раніше Зеленський розкрив подробиці знаменитої телефонної розмови з колишнім главою Білого дому Дональдом Трампом.
  • За його словами, публікація розмови з Трампом була "дуже образливою".
  • Водночас Зеленський стверджує, що в ході розмови Трамп на нього не тиснув.
  • При цьому Зеленський зазначив, що ніколи б не дозволив опублікувати цю розмову.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти