"Ситуація непередбачувана": посольство США просить американців залишати Україну

26 січня 2022, 20:19
Посольство готове надавати позики на репатріацію громадянам США, які в даний час не можуть дозволити собі купити комерційний квиток.
Україна США
США хоче, щоб американці виїхали з України / УНІАН

США закликають сво їхніх громадян в Україні покинути країну у зв'язку з посиленням загрози військових дій з боку Росії.

На сайті американського посольства в Україні опубліковано прохання до громадян США в Україні просять заповнити онлайн-форму для можливості подальшого спілкування.

"Ситуація з безпекою в Україні залишається непередбачуваною через посилення загрози російських військових дій і може погіршуватися без попередження. Посольство США закликає громадян США в Україні розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що посольство залишається відкритим і може обробляти паспорти США та інші консульські документи і навіть надавати позики на репатріацію громадянам США, які в даний час не можуть дозволити собі купити комерційний квиток до Сполучених Штатів.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Японії закликало своїх громадян покинути Україну. Їм рекомендують утриматися від відвідування нашої країни.

Також раніше Державний департамент США дав дозвіл на добровільний від'їзд американських державних службовців і зобов'язав виїхати членів їх сімей з посольства в Києві.

У заяві посольства США в Україні зазначається, що"санкціонований від'їзд дає цим працівникам можливість виїхати, якщо вони бажають; їх виїзд не обов'язковий".

При цьому посольство США в Києві залишається відкритим для регулярної роботи.

Крім того, пізніше стало відомо, що Великобританія почала відкликати співробітників посольства країни в Україні на тлі побоювань російського вторгнення.

Конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, що працюють в Києві, повернуться до Великобританії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти