Нардепи перейшли на режим роботи в умовах НП

23 лютого 2022, 20:02
Законопроект про роботу Ради в умовах надзвичайного та/або воєнного стану (№7105) вніс до парламенту голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.
Верховна Рада Стефанчук
Рада переходить у режим роботи на час НС / УНІАН

Народні депутати проголосували за переведення парламенту в режим роботи в умовах надзвичайного стану. Документ підтримали 342 парламентарі, інформує офіційний портал Ради.

Законопроект про роботу Ради в умовах надзвичайного та/або воєнного стану (№7105) вніс до парламенту голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Згідно з документом, Рада продовжить роботу в звичайному режимі з урахуванням таких особливостей:

відео дня
  • парламент працює в режимі пленарних засідань, включаючи роботу в комітетах, тимчасових спеціальних комісіях і тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях і групах;
  • позачергові пленарні засідання Ради проводяться за пропозицією погоджувальної ради депутатських фракцій або груп;
  • засідання Погоджувальної ради скликаються спікером Верховної Ради (першим заступником або виконуючим обов'язки заступника голови Парламенту).

Надзвичайний стан в Україні

Секретар РНБО Олексій Данилов вдень у середу, 23 лютого, зробив заяву про те, що відомство звернулося до Верховної Ради з проханням ввести надзвичайний стан на всій території України. Рішення у разі виникнення загроз у регіонах прийматимуться обласними комісіями.

Рішення схвалене у зв'язку з визнанням Росією" "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " та " ЛНР " і введенням Москвою військ на окупований Донбас.

При цьому Данилов сказав, що в Україні поки не збираються вводити воєнний стан. Однак у разі необхідності рішення запустять негайно.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що режим надзвичайного стану в Україні істотно не відіб'ється на житті людей і роботі бізнесу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти