"Ми своїх не кидаємо": Кулеба розповів, як Україна звільнятиме Саакашвілі

13 жовтня 2021, 13:34
У МЗС України розглядають кілька варіантів.
Саакашвілі
Михеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня / Reuters

Україна перебуває на постійному зв'язку із затриманим у Грузії Міхеїлом Саакашвілі. Подробиці повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба.

В ході свого брифінгу в середу, 13 жовтня, дипломат розповів, що запит про екстрадицію - не єдиний інструмент, який розглядає Київ для звільнення громадянина України.

читайте такожЛікар розповів про проблеми зі здоров'ям у Саакашвілі на 9-й день голодування"Ми підтримуємо постійний зв'язок з Міхеїлом Саакашвілі. Адвокати мають до нього доступ, консул має до нього безперешкодний доступ. Вже було кілька розмов з ним, де ми з'ясували його чітку позицію. Ми вивчаємо юридичні нюанси цієї справи, вибираємо найкращий алгоритм, який будемо застосовувати в цьому випадку. Підкреслюю, що Міхеїл Саакашвілі є громадянином України, а ми своїх громадян у біді за кордоном не кидаємо. Коли буде затверджено рішення, яким саме шляхом рухатися - це може бути не тільки екстрадиція - ми тоді вже проінформуємо", - заявив Кулеба.

відео дня

Затримання Саакашвілі

Політика заарештували в Тбілісі 1 жовтня, за день до місцевих виборів, в яких бере участь заснована ним партія. Екс-президента Грузії посадили в колонію у Руставі для відбування винесеного йому на батьківщині заочного вироку.

У 2019 році президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. Грузинського громадянства Міхеїла Саакашвілі позбавили у 2015 році. На батьківщині проти третього президента Грузії заведено кілька кримінальних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти