Як до влади України дійшло, що з РФ не можна домовитися ні про що

26 лютого 2021, 06:55
Прийняття Кабміном змін до стратегії управління кордонами свідчить про те, що варіанти договорняку з РФ вичерпалися.
Війна на Донбасі
Україні варто відновити практику стрілянини у відповідь у разі загострення ситуації на Донбасі / УНІАН

Прийняття Кабміном зміни до стратегії управління кордонами свідчить про те, що варіанти договорняку з РФ вичерпалися і нарешті до нашого керівництва починає доходити, що домовитися з Росією не можна, особливо якщо вона не позиціонує себе як учасника конфлікту на Донбасі. Тому, природно, і підхід змінився.

З цим пов'язана і спроба позбутися інформаційного впливу РФ, яка також може призвести до чергового загострення. Адже коли політики замовкають, гармати починають говорити. Те загострення, що триває на фронті з листопада, більше пов'язане з глобальними політичними рішеннями і невиконаннями домовленостей, досягнутих на Паризькому саміті, адже у Росії немає інших способів тиску на Україну, окрім як розв'язати позиційну війну на лінії розмежування, створюючи провокації.

читайте такожУ Кравчука розповіли про нову тактику Росії та ескалацію на ДонбасіЗакрите засідання РНБО, де також нещодавно ухвалювалися рішення по Донбасу, мало на увазі повернення до п'яти раніше обумовлених варіантів вирішення конфлікту. Вони не деталізують їх, що, швидше за все, пов'язано з можливістю отримання політичного попереджувального удару з боку РФ, але відомі три основних:

відео дня
  • Політичний;
  • Воєнний;
  • Заморозка конфлікту в нинішньому вигляді.

Ще два можливі варіанти - це комбінації з вищезазначених варіантів у будь-якому форматі.

Що робити найближчим часом для досягнення цього? У першу чергу, повернутися до практики вогню у відповідь при загрозі життю цивільним особам, як це було в попередні роки, що може частково збалансувати активізацію російських сил. Без цього ми будемо і далі бачити збільшення кількості обстрілів і втрати серед цивільних осіб.

Олег Жданов, полковник запасу, військовий експерт, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти