Україна планує взяти під контроль кордон з Росією на Донбасі до 2025 року

24 лютого 2021, 15:22оновлено 24 лютого 2021, 15:56
Київ має намір підготувати заходи з метою відновлення охорони українсько-російської ділянки кордону в межах ОРДЛО.

Кабмін
Україна відновлює контроль над кордонами на шляху до НАТО і Євросоюзу / УНІАН

Кабінет міністрів прийняв розпорядження, згідно з яким Київ планує прийняти низку заходів з метою відновлення контролю над українсько-російським кордоном в межах окремих районів Донбасу найближчими роками. Для цього уряд вніс зміни до Стратегії інтегрованого управління кордонами до 2025 року. Документ привели у відповідність до Стратегії з нацбезпеки, йде мова у пояснювальній записці до документу.

"Проектом акта пропонується внесення змін до Стратегії інтегрованого управління кордонами, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів від 24 липня 2019 року № 687, з метою приведення її у відповідність зі стратегією національної безпеки України щодо визначення шляхів та інструментів її реалізації, - наголошується у пояснювальній записці.

У порівняльній таблиці розпорядження зазначено, що Київ на шляху до інтеграції до НАТО і Євросоюзу ставить перед собою завдання забезпечення готовності до охорони зовнішніх кордонів ЄС в межах України після того, як українська держава увійде до складу наднаціонального об'єднання.читайте такожРосія у ООН вибухнула різким звинуваченням на адресу України

Крім того, у розпорядження вносяться зміни до підпункту Охорона кордону поза пунктами пропуску у розділі Стратегічні цілі та завдання з реалізації державної політики у сфері інтегрованого управління кордонами.

Зокрема, в підпункт Охорона кордону поза пунктами пропуску вноситься зміна, що передбачає забезпечення заходів з підготовки до охорони українсько-російської ділянки державного кордону в межах окремих районів Донецької та Луганської областей після того, як над ними буде відновлено контроль. Україна планує забезпечити відновити контроль і охорону над цією ділянкою.

Війна Росії та України на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти