Данілов розкрив подробиці секретного рішення РНБО щодо Донбасу

19 лютого 2021, 18:25оновлено 20 лютого 2021, 20:55
Президент України доручив переглянути сценарії щодо Донбасу.
Олексій Данилов
Данилов розповів про підсумки засідання РНБО / УНІАН

19 лютого на закритому засіданні Ради національної безпеки і оборони окремо розглядалося питання загострення ситуації на Донбасі.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, президент України Володимир Зеленський доручив повернутися до відпрацювання п'яти сценаріїв щодо тимчасово окупованих територій.

"Останнім часом фіксується різке збільшення режиму припинення вогню, активізація диверсійної снайперської діяльності з боку збройних формувань Російської Федерації, гинуть українські військові. Все це вимагало негайного реагування з боку керівництва держави", – зазначив Данілов на брифінгу за підсумками засідання.

Він розповів, що члени РНБО заслухали доповідь Головнокомандувача збройних сил Украни генерала Руслана Хомчака, начальника головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Кирила Буданова та голови Служби зовнішньої розвідки генерала Валерія Кондратюка.

читайте такожКравчук розкрив план " Б " по Донбасу

"Інформація була дуже ретельно підготовлена, всі члени РНБО брали участь в обговоренні. Рішення з даного питання закрите, тому воно є таємним, більше я вам нічого сказати не можу. Єдине можу сказати - що є ситуація повернення до рішення РНБО від 5 грудня 2019 року, коли розглядалися п'ять сценаріїв, які розроблялися щодо окупованої території Донецької та Луганської областей", – повідомив Секретар РНБО.

За його словами, зараз всі п'ять сценаріїв будуть підніматися, відповідним структурам і посадовим особам дано вказівку президентом України їх переглянути, при необхідності зробити нові редакції і внести правки.

"Наші військові готові в будь-який момент до закритого засідання з цього приводу", - додав Данілов.

читайте також"Яка це до біса провокація": Кравчук емоційно висловився про війну на Донбасі

Ситуація на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти