StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Зникне назавжди: що постелити на землю, щоб не росли бур'яни

25 березня 2024, 17:37оновлено 26 березня, 19:21
Як називається плівка від бур'янів та як її правильно застосувати на городі чи в саду - Главред зібрав корисні поради.
Зникне назавжди: що постелити на землю, щоб не росли бур'яни
Який матеріал не пропускає бур'яни / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Як захистити землю від бур'янів, щоб ваш сад та город виглядали охайними та чистими. Відомо, що бур'яни мають негативний вплив на рослини, адже сповільнюють їх ріст. Також бур'яни мають сильну кореневу систему і можуть легко забирати із ґрунту всі поживні речовини.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Чим полити землю, щоб не росли бур'яни: розчин, який допоможе городникам. Дізнайтесь, як самому приготувати засіб від бур'янів.

Досвідчений садівник розповіла у чому переваги агротканини та які застосовують інструменти під час роботи.

Який матеріал не пропускає бур'яни

Відомо, що для збереження чистого ґрунту без бур'янів підійд агротекстиль, і агроволокно. Обидва матеріали застосовують для захисту від шкідників та мульчування ґрунту. Однак, варто розібратись із їх головними характеристиками.

  • Агроволокно - це матеріал не із тканини, його виготовляють із поліпропілену. Він може бути різної щільності та кольору: чорного або білого. Агроволокно має тонку тканину та може пропускати сонячні промені. Водночас агроволокно захищає від впливу ультрафіолетових променів та делікатно пропускає вологу. Волокно не токсичне та не виділяє шкідливих речовин у середовище.
  • Агротканина - має інший матеріал із поліпропіленових волокон. Вони сплітаються в спеціальне сітчасте полотно, яке може нагадувати мішок для цукру. Він має щільнішу структуру, ніж агроволокно. Його застосувують через мульчування ґрунту. Завдяки міцності агротканину використовують як для укладання на грядки, так і для оформлення клумб.

Чим закрити город, щоб не росла трава

Щоб ефективно боротись із бур'янами на городі варто обрати агроволокно максимальної товщини. Однак, перед тим як застелити агроволокно варто ретельно підготувати землю: пополоти, розрівняти його та зібрати всі бур'яни із корінням.

Після того, як ґрунт підготовлений можна починати його покриття чорним агроволокном. Варто обережно проробити отвори у вигляді хреста в тих місцях, куди ви хочете висаджувати рослини. Щоб сформувати отвори, потрібно використовувати гострий ніж. Далі волокно потрібно розмістити на поверхні ґрунту та обов'язково добре прикріпити, щоб не волокно не злетіло.

Потрібно зазначити, що ґрунт, накритий агроволокном, добре зберігає вологість, тому полив рослин слід проводити трохи рідше. Волокно чорного кольору чудово справляється з бур'янами. Після завершення сезону його слід помити та почистити, висушити та прибрати у темне місце. Тривалість експлуатації волокна становить щонайменше 4 років.

Дивіться відео про те, як правильно використовувати агроволокно:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти