StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

5 причин, чому не можна ставити гаряче в холодильник: це вбиває техніку

8 листопада 2023, 15:35оновлено 15 листопада 2023, 13:08
Щоб холодильник довше прослужив, потрібно дотримуватися низки важливих правил користування ним. Гаряча їжа може дуже нашкодити цій техніці.
Девушка, холодильник, горячая кастрюля
Чому не можна ставити гаряче в холодильник/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Холодильник є незамінною побутовою технікою на кухні. Без нього було б важко довго зберігати продукти та готові страви, відповідно довелося б частіше бігати до магазину і частіше стояти біля плити, щоб приготувати їжу. Але така кухонна техніка потребує особливого догляду – не можна просто купити холодильник, поставити його і постійно користуватися, забуваючи про важливі правила поводження з ним. Про одне з найважливіших таких правил багато хто з нас забуває. Чи відомо вам, чому не можна ставити гаряче в холодильник?

Вас також може зацікавити: Складний ребус для геніїв: потрібно вгадати слово на малюнку за 15 секунд

Досить часто можуть виникати ситуації, коли хтось приготував повну каструлю супу, борщу або іншої страви пізно ввечері. Страва ще не встигла захолонути, а вже час лягати спати. Ось тут в виникає спокуса просто поставити каструлю в холодильник – мовляв, там же ж холодно, от суп/ борщ там і захолоне.

відео дня

Але наслідки такого ставлення до цієї побутової техніки можуть бути плачевними. Отож, давайте розберемося, що буде, якщо гаряче прибирати в холодильник.

1. Випаровування вологи

Якщо суп або інша приготовлена вами страва настільки гаряча, що від неї ще йде пара, то ця пара заповнить внутрішній простір холодильника, осідатиме інієм або "шубою" на стінках, і в результаті техніка не зможе нормально працювати. А коли у подальшому цей іній буде розтавати, рідина накопичуватиметься у спеціальному резервуарі і може почати неприємно пахнути. Якщо ж розталої рідини стане дуже багато, холодильник може "потекти".

2. Посилена робота компресора

Компресор у холодильнику працює "з перервами" – він вмикається тоді, коли температура всередині вже піднялася і знову потребує охолодження до потрібного рівня. Коли він охолодив повітря всередині – він вимикається і "чекає", коли повітря знову потребуватиме його роботи. Але якщо ми ставимо в холодильник дуже гарячу страву, компресор змушений працювати на повну потужність, поки не охолодить їжу. У кращому випадку компресор може перегрітися, у гіршому – навіть перегоріти.

3. Псуються полиці холодильника

Якщо поставити каструлю прямо на скляну полицю, то полиця може нагрітися і тріснути. Навіть якщо ви підкладете дошку або інші підставку під каструлю, це вирішить лише цю одну проблему, але не вирішить усіх інших.

4. Деформація стінок холодильника

Стінки холодильників виготовлені з пластику. Вони не розраховані на те, що на них впливатиме висока температура. Пара від гарячої страви, з якою доведеться контактувати стінкам побутового приладу, може погано вплинути на стінки холодильника. Якщо ж каструлю або сковорідку поставити так, що вона торкатиметься до стінок, то вони взагалі можуть розплавитися.

5. Деформація ізоляційної гумки

Від гарячої температури може також деформуватися ізоляційна гумка, яка встановлена на дверях холодильника. Тоді прилад не зможе нормально підтримувати необхідну холодну температуру всередині для збереження продуктів і страв.

Раніше ми розповідали, чому ми падаємо уві сні. Якщо таке відчуття з’являється не часто, то цьому є цілком логічне пояснення. Але якщо такі випадки турбують вас регулярно – краще звернутися до лікаря.

Також раніше ми розповідали, чому сниться одна і та сама людина. Є два пояснення того, що означає, якщо кілька разів поспіль сниться одна і та ж людина.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти