StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

У чому різниця між червоною, білою та жовтою цибулею: де яку використовувати

22 квітня 2024, 14:56
681
Ми розглянемо основні відмінності між ними і дізнаємося, яка з них краща.
У чому різниця між різними видами цибулі
У чому різниця між різними видами цибулі / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Не секрет, що для кожної страви потрібен певний вид цибулі. Дізнайтеся, чим вони відрізняються один від одного, і ви зможете приготувати їх краще!

Ми розглянемо основні відмінності між ними і дізнаємося, яка з них найкраще підходить для різних страв і кулінарних технік.

У чому різниця між різними видами цибулі?

Жовта цибуля

відео дня

Це, безумовно, найпопулярніший і найпоширеніший сорт на кухні. Вирощувана по всьому світу і відома також як "солом'яна цибуля", вона є універсальною приправою, якою можна приправити найрізноманітніші страви: тушковане м'ясо, соуси, гратени, супи і так далі, пише Sante+.

Його характерний, добре збалансований смак одночасно терпкий і солодкий. Ідеально підходить для приготування їжі, легко карамелізується і використовується для підсолоджування гострих і кислих страв.

Зазвичай невеликого розміру, з доволі жорсткою шкіркою і м'ясистим шаром, жовта цибуля має ніжніший смак, ніж інші. Це робить їх дуже універсальними, вони однаково підходять для смаження і варіння. Ба більше, вони зберігаються довше, ніж червона цибуля. Зберігайте їх у сухому прохолодному місці подалі від світла.

Santé+ Magazine

Santé+ Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але пізніше його випустили в цифровій версії.

Біла цибуля

Біла цибуля зустрічається на кухні рідше, ніж червона, здебільшого тому, що вона з'являється тільки за теплої погоди, навесні й особливо влітку. Відома також як "весняна цибуля", біла цибуля часто буває невеликого розміру, з тонкою шкіркою і м'якоттю, що містить велику кількість води.

Це робить її особливо хрусткою. Багата сіркою і цукром, вона має сильний запах, який трохи подразнює очі, але її смак м'якший і менш різкий, ніж у жовтої цибулі. Цей сорт можна готувати так само, як і жовту цибулю, але він смачніший подрібненим, нарізаним або дрібно нарізаним для гарніру до салатів.

Червона цибуля

Цей сорт, відомий як "червона цибуля", за смаком нагадує жовту цибулю, але іноді буває більш насиченою. Її шкірка трохи менш ніжна і м'ясиста. Чому червона цибуля дорожча за звичайну? Оскільки вона особливо кисла і хрустка, її найкраще їсти сирою в салатах, сендвічах і гамбургерах.

Її краще не додавати в гарячі страви. Навпаки, в нарізаному вигляді ця приправа додасть гарну порцію свіжості та хрускоту вашим смаковим рецепторам.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти