StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як пофарбувати яйця лушпинням цибулі: 7 кроків, щоб результат вийшов неперевершеним

22 березня 2024, 17:50оновлено 24 березня, 23:25
Щоб правильно фарбувати яйця в лушпинні цибулі, потрібно знати важливі правила.
Пасха, шелуха лука, крашенки
Як пофарбувати яйця лушпинням цибулі/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, скрін

Традиція фарбувати яйця лушпинням цибулі збереглася до наших часів ще з давніх давен. І хоч зараз є багато варіантів, як пофарбувати яйця на Великдень, багато людей надають перевагу саме такому природному барвнику.

Радимо також прочитати матеріал: Хто такий "халамидник": мовознавець дав неочікувану відповідь

Як правильно фарбувати яйця в лушпинні цибулі? Щоб природний барвник на яйцях найкраще закріпився і результат вийшов якнайкращим, потрібно дотримуватися низки правил і певної послідовності кроків.

відео дня

1. Спершу потрібно підготувати лушпиння. Потрібно почистити 10-15 цибулин середнього розміру. Або можна орієнтуватися на пропорцію 15-20 грам лушпиння на 1 літр води. Варто приділити увагу якості самого цибулиння. Краще відкинути ті частини, на яких є цятки і потемніння – якщо їх залишити, вони можуть вплинути на те, який колір вийде у вкінці.

2. Лушпиння потрібно помістити у каструлю, після цього залити його водою. Довести до кипіння і варити на повільному вогні упродовж 20-60 хвилин. Час варіння цибулиння у воді можна обирати самостійно залежно від того, наскільки насичений колір крашанок ви хочете отримати. Якщо ви хочете, щоб яйця пофарбувалися у насичений темно-багряний колір, можете потримати відвар на вогні до 60 хвилин, якщо ж хочете більш світлий колір – то 20 хвилин або трішки більше. Потім залишити відвар охолодати – він повинен охолонути до кімнатної температури.

3. Яйця потрібно підготувати до фарбування. Якщо ви зберігаєте їх у холодильнику, то їх потрібно дістати не менше, ніж за 20 хвилин до фарбування, щоб вони встигли нагрітися до кімнатної температури.

4. У каструлю з відваром цибулиння потрібно додати столову ложку солі і перемішати. Після цього опустити яйця у каструлю. При цьому яйця потрібно опускати у відвар лише тоді, коли відвар уже встиг охолонути до кімнатної температури, а яйця – нагрітися до такої ж температури.

5. Далі потрібно варити яйця у цьому відварі не менше 10 хвилин, але не більше 12.

6. Треба підготувати посудину, у яку налити холодну воду. В цю посудину опустити яйця після варіння і тримати їх там 5-7 хвилин.

7. Після цього готові крашанки потрібно протерти паперовим рушником, щоб зняти надлишок барвника. Якщо ж ви хочете, щоб крашанки мали гарний блиск, то перед подачею їх можна відполірувати рослинною олією.

Що таке великоднє яйце?

Великоднє яйце - обрядова їжа та ритуальний символ у великодніх звичаях, обрядах та іграх. Дарувати пофарбовані в червоний колір яйця на Великдень - давній звичай. У християнстві яйце тлумачать як символ гробу і воскресіння, а червоний колір символізує для християн кров розп'ятого Христа. Крім того, червоний колір одночасно вказує і "на царську гідність Спасителя".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти